GA Eagles A1 overtuigend langs FC Emmen

Go Ahead Eagles A1 heeft het oefenduel tegen tweededivisionist FC Emmen zaterdag overtuigend met 4-0 gewonnen. De rappe spits Givan Werkhoven tekende in de tweede helft voor een zuivere hattrick.

De thuisploeg had voor rust al kans uit te lopen naar een ruimere marge, maar verzuimde dit waardoor er bij rust 1-0 op het scorebord stond. Giovanni Büttner scoorde na tien minuten uit een hoekschop. Emmen kreeg halverwege de eerste helft een mogelijkheid. De bal uit een vrije trap werd verlengd maar ging een meter over. In de 33ste minuut legde Eagles een mooie aanval op de mat. Middenvelder Thijs Dekker bereikte linksbuiten Büttner, die de bal voor gaf. Domenico Adam schoot echter net naast. Daarna was het de beurt aan Isai Marselia, die een fraaie solo vergat te bekronen.

In de eerste twintig minuten na rust had Go Ahead Eagles het moeilijk met het fysieke surplus van de Drenthenaren. De noorderlingen waren een aantal keren dreigend uit de counter. De individuele kwaliteiten en het voetballende vermogen van Go Ahead Eagles gaven echter de doorslag. Met name Givan Werkhoven liet zich weer eens gelden, door liefst drie treffers voor zijn rekening te nemen. Vooral de laatste was een fraaie: een diagonaal schot vanaf rechts na een soloactie. Marselia oogste even later nog complimenten met zijn kapbeweging op links en een pass naar de andere kant van het veld, maar bij 4-0 bleef het.

Harry Decheiver was een zeer tevreden trainer. Hij achtte zijn ploeg – koploper in de derde divisie D – rijp voor de tweede divisie. “We beschikken over veel talent, dat heb ik vanmiddag weer gezien. Givan was een-op-een met de keeper niet te houden. Fysiek komen we soms nog wat tekort, dat klopt, maar we speelden ook met zeven eerstejaars A-junioren. We kregen het vooral moeilijk in de fase dat de tegenstander met vier spitsen speelde; grote, sterke kerels. Wat wij onszelf kunnen verwijten is dat we de wedstrijd niet veel eerder op slot hebben gegooid, want we kregen kansen genoeg.”

Go Ahead Eagles A1: Spenkelink; Dirksen, Beukema (65. Bayrakçi), Bruinink, Hartsuiker; Adam (83. Overman), Dekker, Marselia; Der Vries, Werkhoven, Büttner.

Karakteristiek:
Go Ahead Eagles A1 – FC Emmen A1 4-0 (1-0). 10. Giovanni Büttner 1-0, 68. Givan Werkhoven 2-0, 81. Werkhoven 3-0, 88. Werkhoven 4-0.