GA Eagles A1 zet concurrent Dronten opzij

Het kampioenschap in de vierde divisie G komt met de week dichterbij voor Go Ahead Eagles A1. De ploeg won zaterdag met 3-0 van naaste concurrent asv Dronten. Givan Werkhoven en Patrick Maneschijn scoorden.

gaeavoga
Patrick Maneschijn zorgde voor de openingstreffer. (Foto: Archief/Erik Pasman)

Het was een fraai staaltje van Go Ahead Eagles halverwege de eerste helft. Spits Givan Werkhoven onderschepte de bal achterin, rende met zevenmijlslaarzen naar voren en speelde Patrick Maneschijn in. De razendsnelle rechtsbuiten kapte een tegenstander uit, sprintte een eindje op en schoot snoeihard raak. Op voor hem vertrouwde grond, want hij voetbalde jaren bij Sallandia.

Go Ahead Eagles was op Sportpark De Zandweerd voor rust sterk aan de bal, maar stond ook een aantal gevaarlijke counters van Dronten toe. Zo creëerde de ploeg uit de polder toch een aantal kansen. De meeste schoten gingen voorlangs, één keer moest Eagles-doelman Mark Spenkelink ingrijpen. Een hard schot van Bob Breemhaar verdween via zijn vingertoppen en de paal over de achterlijn. Na de openingstreffer kwam Dronten er nauwelijks meer aan te pas. De ploeg vuurde nog drie keer een schot op goal af, maar zonder gevaar.

Hoewel de thuisploeg de eerste drie kwartier via Tom Lankamp, Sefa Yildirim, Givan Werkhoven, Orhan Džepar en Patrick Maneschijn kansen kreeg de marge te vergroten, slaagde zij hier pas na rust in. Twintig minuten voor tijd was het raak toen Maneschijn een uitstekende pass gaf op Werkhoven, die de bal bij de eerste paal binnengleed: 2-0. In blessuretijd besliste diezelfde Werkhoven de wedstrijd door een uitgekiende steekpass van aanvoerder Džepar koelbloedig in de verre hoek te schieten.

“Voor rust waren wij goed in balbezit en veel in beweging”, analyseerde GA Eagles-trainer Harry Decheiver. “Daarover geen klagen. We stonden alleen wel toe dat Dronten met opportunistisch spel er een paar keer gevaarlijk uitkwam. Het begint altijd met controle. Als je die niet hebt, worden al je goede aanvallende bedoelingen teniet gedaan. Na rust hádden we controle maar waren we aan de bal weer wat minder. Ik denk dat 3-0 een terechte uitslag is.”

Go Ahead Eagles A1: Spenkelink; Breman, Telnekes, De Groot, Salimans; Yildirim, Dekker (86. Bayrakçi), Džepar; Maneschijn, Werkhoven, Lankamp (78. Malaihollo).

Karakteristiek:

Go Ahead Eagles A1 – asv Dronten A1 3-0 (1-0). 21. Patrick Maneschijn 1-0, 68. Givan Werkhoven 2-0, 91. Werkhoven 3-0.
Bijzonderheid: 63. Werkhoven mist strafschop.