GA Eagles in blessuretijd naar belangrijke zege

Go Ahead Eagles heeft door een zwaarbevochten 3-2 zege op FC Volendam goede zaken gedaan in de strijd om de vijfde plaats in de Jupiler League. In de blessuretijd van de tweede helft kroonde Kenny Teijsse zich tot matchwinner door de derde treffer binnen te schieten.

Al voor het eerste fluitsignaal kreeg Go Ahead Eagles met personele tegenslag te maken. Sander Duits raakte tijdens de warming-up geblesseerd, waardoor Lars Lambooij op het laatste moment alsnog zijn opwachting in het basiselftal maakte. Desalniettemin schoot Go Ahead Eagles uit de startblokken tegen FC Volendam. Na vijf minuten was het al raak. Robin van der Meer bereikte met een fantastische crosspass Darren Maatsen, die de bal op het hoofd van Leon de Kogel legde: 1-0. In het kwartier dat volgde, creëerde Go Ahead Eagles nog een aantal doelrijpe kansen. Randy Wolters (één op één met de doelman) en Teije ten Den (rebound) strandden echter op keeper Hobie Verhulst, terwijl De Kogel zijn inzet ternauwernood voor de Volendamse doellijn geruimd zag worden. Aan de andere kant hield Theo Zwarthoed zijn ploeg overeind door zich voor de bal te werpen nadat Elson Hooi ineens voor hem opdook.

gaevol2(Foto: Erik Pasman)

Na twintig minuten ging de Deventer storm liggen. Het elftal van Hans de Koning had bovendien de pech dat Teije ten Den zich al vroeg in de wedstrijd noodgedwongen moest laten vervangen door Kenny Teijsse, die zijn plek als ’tweede spits’ overnam. FC Volendam kwam steeds meer onder de druk van Go Ahead Eagles uit en produceerde na 27 minuten de gelijkmaker. Na een listig balletje door het centrum van de Eagles-defensie schoot Kevin van Kippersluis de bal onder Zwarthoed door: 1-1. Toch kwam Go Ahead Eagles nog bijna op voorsprong in de eerste helft. Op slag van rust zag Lars Lambooij zijn schot uit de tweede lijn echter gekeerd worden door Verhulst.

De ruim 7500 toeschouwers in de sfeervolle Adelaarshorst hoefden in de tweede helft echter niet lang te wachten alvorens alsnog een nieuwe Deventer voorsprong te begroeten. Jerry van Ewijk, ingevallen voor de in de kleedkamer achtergebleven De Kogel, werd op het randje van buitenspel weggestuurd door Randy Wolters en rondde bekwaam af: 2-1 in de 50ste minuut. Diezelfde Van Ewijk leek in de 62ste minuut de zege definitief veilig te stellen, nadat hij mocht aanleggen voor een strafschop, nadat Wolters binnen de beruchte lijnen gevloerd was. Van Ewijk schoof de bal echter naast het Volendamse doel, waardoor de voorsprong voor Go Ahead Eagles een minimale marge bleef houden.

gaevol1(Foto: Erik Pasman)

De misser van Van Ewijk kwam Go Ahead Eagles bijna duur te staan. Een kwartier voor tijd ontsnapte Van Kippersluis aan de linkerkant en bediende Soufiane Laghmouchi, die simpel binnen kon schuiven: 2-2. Het leek ook de eindstand te worden op het moment dat de vierde official het bord met drie minuten blessuretijd omhoog hield. Dat werd het echter niet. In de slotseconden van het duel werd Darren Maatsen nog één keer aan de rechterkant weggestuurd. De vleugelspeler legde de bal uitstekend terug op invaller Kenny Teijsse, die de bal via de doelman over de doellijn zag rollen: 3-2. Door de zege blijft Go Ahead Eagles vijfde op de ranglijst met één punt voorsprong op FC Emmen, terwijl FC Volendam op een achterstand van zeven punten werd gezet.

gaevol3(Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles – FC Volendam 3-2 (1-1)
5. Leon de Kogel 1-0
27. Kevin van Kippersluis 1-1
50. Jerry van Ewijk 2-1
75. Soufiane Laghmouchi 2-2
90.+2 Kenny Teijsse 3-2

Scheidsrechter: Dhr. Van den Kerkhof
Toeschouwers: 7583
Gele kaart: Bart Vriends, Norichio Nieveld (beide Go Ahead Eagles), Hilal Ben Mousa, Kevin van Kippersluis (beide FC Volendam)

Go Ahead Eagles: Theo Zwarthoed; Joey Groenbast (79. Tom Daemen), Bart Vriends, Xandro Schenk, Robin van der Meer; Lars Lambooij, Teije ten Den (26. Kenny Teijsse), Norichio Nieveld; Darren Maatsen, Leon de Kogel (46. Jerry van Ewijk), Randy Wolters.

FC Volendam: Hobie Verhulst; Ties Evers, Henny Schilder, Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg; Soufiane Laghmouchi, Raoul Esseboom (74. Sofian Akouili), Hilal Ben Mousa, Kevin van Kippersluis; Elson Hooi, Gyliano van Velzen.