Go Ahead Eagles C1 is met een 3-0 thuisoverwinning op DWS uitstekend uit de winterstop gekomen.

Kort na de aftrap tekende Beau de Bone de 1-0 aan. In een één tegen één-situatie verschalkte hij doelman Abdessalam Ouboumalne. Rehwin Nandpersad, Quiermo Dumay en Kaan Kisa kregen in de eerste helft (goede) mogelijkheden de score verder op te voeren, maar lieten dit na. Ook DWS kwam een aantal keren gevaarlijk voor de dag.

Na rust zette de thuisploeg extra aan wat resulteerde in een duidelijk veldoverwicht. Met veel enthousiasme en bij vlagen flitsend spel rekende de jongste Deventer jeugdploeg af met de Amsterdammers. Ilgin Toygar en Rehwin Nandpersad scoorden op prachtige wijze. Toygar nam de bal uit een hoekschop in één keer op de pantoffel en schoot – half uit de draai – hard raak in de verre hoek. Met evenveel overtuiging werkte Nandpersad even later een voorzet van Dumay vanaf een meter of tien hoog tegen de touwen.

Met applaus en complimenten verlieten de spelers van Go Ahead Eagles het veld. Ook trainer Jochem de Weerdt was een opgetogen man. “Ja, ik heb genoten. Uit hadden we het moeilijk tegen DWS (3-0 verlies, red.), maar nu hebben we gecontroleerd verdedigd en mooie goals gemaakt. Fantastisch om te zien hoe de jongens voor elkaar werkten. Mooi om de eerste wedstrijd na de winterstop te winnen, helemaal als je kijkt naar de manier waarop.”

Go Ahead Eagles C1: Baars; Toygar, Post, Schokker, Luttikholt; Van der Stoel (Schefczyk), Temminck, Kisa; De Bone (Alberto), Nandpersad, Dumay (Schoorlemmer).

 

Karakteristiek:

Eerste divisie A: Go Ahead Eagles C1 – DWS C1 3-0 (1-0). Doelpunten GAE: Beau de Bone, Ilgin Toygar, Rehwin Nandpersad.