De IJsselderby in het klein, zaterdag op Sportpark De Zandweerd in Deventer. Go Ahead Eagles C1 neemt het op tegen PEC Zwolle C1.

Het is de wedstrijd tussen de nummer twee en nummer één uit de tweede divisie D. PEC is dit seizoen ongenaakbaar en won vijftien van de zestien competitieduels. De doelcijfers spreken voor zich: 106 doelpunten voor, 9 tegen. Maar ook Go Ahead Eagles C1 presteert prima, met 38 punten uit zestien wedstrijden en een doelsaldo van 54-16. Bovendien: derby’s zijn, zoals dat heet, ‘wedstrijden op zich’.

De vorige ontmoeting eindigde in een 3-1 overwinning voor de Zwollenaren. Maar GA Eagles-trainer Jochem de Weerdt was destijds trots op zijn manschappen. “Met 3-1 verliezen is balen, maar het vertoonde spel was prima. Ook Zwolle gaf ons een compliment.” Aftrap op De Zandweerd: 13.00 uur.

Later op de middag spelen de A1 en de B1 uitwedstrijden tegen respectievelijk BWO en PH. Deze teams werden op de Zuiderlaan in Twello met 8-0 en 3-2 geklopt, goed voor de periodetitel voor zowel GA Eagles A1 als B1. De A1 staat in de vierde divisie G nog altijd eerste, op zes punten van HSC ’21. Op hetzelfde niveau – een leeftijdscategorie lager – gaat ook de B1 aan kop, met eveneens HSC ’21 op zes punten achter zich.

GA Eagles A1 trapt in Hengelo om 15.30 uur af tegen BWO, dat voorlaatste staat in de competitie. GA Eagles B1 begint in Almelo om 14.45 uur tegen PH, een middenmoter.