GA Eagles C1 swingt langs FC Emmen

Go Ahead Eagles C1 blijft uitstekend presteren. Dankzij doelpunten van Brian Karman (3), Jamiro Steenbergen, Craig Post, Pieter Ebbers, maar vooral dankzij een prima teamprestatie, werd mede-BVO FC Emmen met 6-2 verslagen in Twello.

gaeemm3

Dat het met de teamspirit in de C1 wel goed zit, bleek zaterdag na de 6-2 zege tegen FC Emmen. Terwijl de spelers naar de kleedkamer liepen, spoten ze elkaar onder met bidons. Sommigen pakten het rigoureuzer aan, draaiden de dop van de fles en kieperden de complete inhoud over een teamgenoot. Harry Decheiver, klaar voor vertrek met zijn A1 naar Hoogeveen, aanschouwde het tafereel met een lach. Hij stak zijn duim op en feliciteerde de winnende trainer Jochem de Weerdt: “Prima eerste helft!”

Dat was het inderdaad. De C1 was heer en meester en drong Emmen continu terug op de eigen helft. Spits Brian Karman opende na twintig minuten de score met een schot vanaf links in de lange hoek. Amper drie minuten later trok de sterke aanvalsleider Thijs Dallinga de stand gelijk uit een counter. Via onderkant lat schoot hij raak. Maar de hoop van Emmen duurde nog geen minuut, want daar was Jamiro Steenbergen met een bijna identieke treffer als die van Karman: 2-1.

Go Ahead Eagles raakte op dreef en trof in een tijdsbestek van acht minuten drie keer doel. Via een prachtige vrije trap van centrale verdediger Craig Post, een schot van Brian Karman en een kopgoal van aanvoerder Pieter Ebbers – na een hoekschop van Jordy Knippenberg – bepaalde de swingende Deventer ploeg de ruststand op 5-1.

gaeemm
De verdediger van FC Emmen op de doellijn ziet met lede ogen aan hoe C1-aanvoerder Pieter Ebbers de bal tegen de touwen kopt. (Foto: Erik Pasman)

Na rust zat er minder schwung in het spel van Eagles. Emmen zette meer druk waardoor de mannen van Jochem de Weerdt minder hun eigen, dominante spel konden spelen. Na een afgekeurde buitenspelgoal zette Thijs Dallinga de 5-2 op het scorebord. Daarna krabbelde de thuisploeg op. Een schot van Lima Perrels werd door doelman Brian Haak verwerkt tot corner en uit deze hoekschop – wederom genomen door Knippenberg – bepaalde Karman de eindstand op 6-2. Hij schoot van dichtbij hard raak tegen het dak van het doel.

De Weerdt was, begrijpelijk, een zeer tevreden coach. Niet in de laatste plaats over Karman. “Brian speelde een topwedstrijd. Hij was altijd aanspeelbaar, hield de bal goed vast en scoorde drie keer. Ook Jordy Knippenberg voerde zijn taken op het middenveld uitstekend uit. Bovenal hebben we vandaag als collectief goed gepresteerd. We speelden onze beste eerste helft van het seizoen.”

Het deed hem deugd dat zijn ploeg dit juist tegen Emmen flikte, de eerste betaald voetbal-club waar de C1 het in deze competitie tegen opnam. “Dat is toch de maatstaf die je zoekt.” De Weerdt werkt met een heerlijke groep jonge, getalenteerde spelers. “Er zitten een paar mannetjes tussen, maar deze jongens hebben alles voor elkaar over. Echt een leuke groep, heel leergierig ook en bovendien is iedereen fit. Ook de reserves doen elke training hun stinkende best.”
Karman was dit seizoen al zes keer trefzeker in competitieverband. “Ja, het gaat best goed”, vond ook de bescheiden spits, die als buitenspeler van Schalkhaar werd binnengehaald. “De C1 is een leuk team met allemaal goede voetballers. Fijn om te horen dat Jochem tevreden over me is.”

gaeemm2
Brian Karman en Jamiro Steenbergen (9) vieren een doelpunt. (Foto: Erik Pasman)

Go Ahead Eagles C1: Berenschot; Schrijver, Post, Ebbers, Groote Schaarsberg; Sahebzadah, Knippenberg, Van den Hoek (60. Temminck); Perrels, Karman, Steenbergen.

Karakteristieken:
Go Ahead Eagles C1 – FC Emmen C1 6-2 (5-1). Doelpunten GAE: Brian Karman 3, Jamiro Steenbergen, Craig Post, Pieter Ebbers.