Nieuws Algemeen

GA Eagles verliest door kwartet Feyenoord-goals

Go Ahead Eagles is er in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord niet in geslaagd om het kunststukje van drie dagen eerder te herhalen. Na de bekerzege van afgelopen woensdag volgde een 0-4 nederlaag.

Foeke Booy had drie wijzigingen in zijn basiself aangebracht ten opzichte van het bekertreffen met Feyenoord. Erik Cummins maakte weer zijn opwachting in het doel, terwijl Peter van Ooijen en captain Marnix Kolder speelden ten faveure van Jeffrey Rijsdijk en Teije ten Den.

Zonder zelf veel mogelijkheden te creëren, hield Go Ahead Eagles de eerste 25 minuten goed stand tegen Feyenoord. De ploeg van Foeke Booy speelde gegroepeerd en gaf nauwelijks ruimte weg. Tot veel kansen leidde het niet. Eenmaal in balbezit zochten beide teams geduldig naar een gaatje in de vijandelijke defensie, maar verder dan pogingen van Fernando Lewis (voorlangs), Karim El Ahmadi (over) en Elvis Manu (schot in handen van Cummins) kwamen beide elftallen niet.

gaefey01

Dat de ene Go Ahead Eagles – Feyenoord de andere niet is, bleek in de laatste twintig minuten van het eerste bedrijf, waarin de Rotterdammers tot twee keer toe doeltreffend afrondden. Eerst trok linksback Miquel Nelom in de 28ste minuut de bal vanaf de achterlijn terug richting tweede paal, waar Lex Immers leek af te ronden, maar het uiteindelijk Giliano Wijnaldum was die de bal in eigen doel schoot. Vijf minuten voor rust was linksbuiten Manu beslissend door de bal vanaf links panklaar neer te leggen op het hoofd van Jens Toornstra, die bij de tweede paal eenvoudig binnen kon knikken. Tussendoor leek Fernando Lewis de gelijkmaker voor Go Ahead Eagles binnen te koppen uit een corner, maar zijn inzet werd door Luke Wilkshire van de lijn gehaald.

gaefey22

Ook de tweede helft was Feyenoord de bovenliggende partij. Go Ahead Eagles kwam nauwelijks van eigen helft af en moest in de 58ste minuut lijdzaam toezien hoe Colin Kazim-Richards met een schot van grote afstand de 0-3 op het scorebord bracht. Met ruim een uur op de klok probeerde Van Ooijen het kunststukje van de Feyenoord-spits aan de andere kant te kopiëren, maar het schot van de middenvelder verdween in de handen van Feyenoord-goalie Kenneth Vermeer.

Hoewel de Rotterdamse dadendrang afnam naarmate de tweede helft vorderde, zat een herhaling van de doordeweekse zege op Feyenoord er duidelijk niet meer in voor Go Ahead Eagles. Dreigender dan een afstandsschot van Rijsdijk (over) wist de Deventer ploeg lange tijd niet te worden. Al was Jop van der Linden een kwartier voor tijd nog dicht bij een replica van het doelpunt dat hij afgelopen woensdag maakte. Deze keer zag de centrale verdediger zijn vrije trap echter op de paal uiteenspatten. Enkele minuten voor tijd maakte Feyenoord het kwartet doelpunten vol. Opnieuw was Manu de man van de assist, invaller Mitchell te Vrede kon simpel binnenschuiven: 0-4.

gaefey24

“Het verschil met afgelopen woensdag was te groot”, vond Foeke Booy. “De eerste tien minuten wisten we nog aardig druk te zetten en hadden we veel balbezit. Het vervolg was echter slordig, Feyenoord was veel meer balvast. Op het moment dat de 0-1 viel, had ik al het gevoel dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. We hebben weinig tot niets kunnen creëren, teveel spelers haalden niet het niveau van de vorige wedstrijd. Hoe pijnlijk ook, de nederlaag was dik verdiend.”

Go Ahead Eagles – Feyenoord 0-4 (0-2)
28. 0-1 Giliano Wijnaldum (eigen doelpunt)
41. 0-2 Jens Toornstra
58. 0-3 Colin Kazim-Richards
89. 0-4 Mitchell te Vrede

Gele kaart: Lars Lambooij (Go Ahead Eagles), Mitchell te Vrede (Feyenoord)
Scheidsrechter: Björn Kuipers
Toeschouwers: 7987

Go Ahead Eagles: Erik Cummins; Sven Nieuwpoort, Bart Vriends, Jop van der Linden, Giliano Wijnaldum; Peter van Ooijen (63. Jeffrey Rijsdijk), Sander Duits (75. Lars Lambooij), Sjoerd Overgoor; Jules Reimerink (46. Nick de Bondt), Marnix Kolder, Fernando Lewis.

Feyenoord: Kenneth Vermeer; Luke Wilkshire (78. Rick Karsdorp), Sven van Beek, Terence Kongolo, Miquel Nelom; Karim El Ahmadi, Lex Immers, Jordy Clasie; Jens Toornstra (90. Bilal Basacikoglu), Colin Kazim-Richards (83. Mitchell te Vrede), Elvis Manu.