gaezwo38

Zondag 25 januari, 16.45 uur, staat roodomrand in de agenda van Go Ahead Eagles. Dan wil de ploeg van Foeke Booy maar één ding: vol voor de kansen gaan en winnen. Concurrent ADO Den Haag komt op bezoek, heeft één punt meer, en kan voorbij worden gestreefd.

De trainer is helder: “De wedstrijd tegen ADO is weer een heel belangrijke pot, waarvan we weten dat we die moeten winnen omdat we willen klimmen op de ranglijst. Het is enorm belangrijk dat onze spelers zichzelf kunnen zijn en alles van zichzelf en elkaar eisen. De wil is er absoluut en ik denk dat de komst van Wesley Verhoek een stimulans voor de club en de groep is.”

Booy heeft een grote groep tot zijn beschikking, alleen Peter van Ooijen en Robin van der Meer zijn nog niet fit en Giliano Wijnaldum is na zijn rode kaart (twee keer geel) tegen Willem II één duel geschorst. De trainer weet dat ADO compact speelt en over is geschakeld op 4-4-2: “Wij zullen het spel moeten maken. Niet erg, want dat kunnen wij goed. We moeten openingen creëren, het begint allemaal met initiatief, overtuiging en lef. De essentie van voetbal is zo weinig mogelijk fouten maken, maar je moet ze wel durven maken. Dan dwing je dingen af. Iedereen moet die bal willen hebben, geef elkaar opties, steun elkaar, ook daarin.”

Na de nederlaag tegen Willem II is het verleidelijk te doemdenken, maar daar heeft Booy helemaal niks mee. “We zijn kritisch, maar niet negatief. Met negativisme kom je geen stap verder. Ik geloof in het benoemen van je kracht en het gaan voor je kansen. Die moet je zien. We gaan er vol voor en ik weet zeker dat we dat zondag ook weer met de volle steun van ons fantastische publiek gaan doen. Ze staan er altijd als wij ze het hardste nodig hebben, dat was vorig jaar ook zo tegen ADO. En die wedstrijd wonnen we ook. Daarom: laten we met ons allen vol voor onze kansen gaan er zondag iets moois van te maken.”

Wat dat laatste betreft: er is nog een kans voor u om bij de wedstrijd te zijn. Er is nog een aantal kaarten beschikbaar. Steun onze spelers en haal nu nog uw kaarten!

Kaarten kunnen gekocht worden via de Primera Ticketboxverkooppunten (€ 25,- per kaart) of online, via www.ticketbox.nl (€ 23,- per kaart).

Per seizoen- of clubcard kunnen twee kaarten worden gekocht.

gaezwo38