gaerkc02

Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk hebben hun onderlinge treffen met 2-2 gelijkgespeeld. Xandro Schenk leek in de laatste minuut de winnende treffer te maken (2-1), maar amper een minuut later zorgde Romeo Castelen alsnog voor de gelijkmaker.

Foeke Booy kon tegen RKC Waalwijk geen beroep doen op de zieke Xander Houtkoop, waardoor Joey Godée als linkeraanvaller in de basisformatie mocht starten. In het doel maakte Deens international Stephan Andersen zijn debuut bij Go Ahead Eagles. Patrick ter Mate keerde daarmee na zijn Eredivisie-debuut van afgelopen zondag in Nijmegen terug op de reservebank.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Eric Braamhaar zocht Go Ahead Eagles de weg naar het Waalwijkse doel. Het leidde al in het eerste kwartier tot vier doelpogingen van de Deventer ploeg, maar Deniz Türüç (twee keer) en Erik Falkenburg (eveneens tweemaal) hadden het vizier niet op scherp. RKC Waalwijk, dat afgelopen zondag nog met 2-0 van PSV had gewonnen, was via de snelle aanvallers Romeo Castelen en Damiano Schet voornamelijk gevaarlijk in de omschakeling. Verder dan een afzwaaier van Michael Lamey kwamen de Waalwijkers niet, waardoor de nieuwe Eagles-goalie Andersen zich nauwelijks kon onderscheiden.

gaerkc02

De vijfde doelpoging van Go Ahead Eagles was wél raak toen Jop van der Linden mocht aanleggen voor een vrije trap net buiten het strafschopgebied. Terwijl de Deventer supporters zijn naam scandeerden, krulde de verdediger de bal fraai met zijn linkerbeen over de muur en langs doelman Jan Seda in het Brabantse doel: 1-0 in de 24ste minuut. Kort daarop probeerde Türüç het met een afstandschot, dat Seda bijna verraste doordat de bal vlak voor hem opstuiterde. Het laatste kwartier voor rust haalde Go Ahead Eagles het tempo uit de wedstrijd door de bal achterin en op het middenveld rustig rond te laten gaan, terwijl de Brabanders weinig aanstalten maakten om het de equipe van Booy moeilijk te maken. Kort voor rust probeerde aanvoerder Marnix Kolder het nog een keer met een schot vanuit de tweede lijn, dat via het been van een RKC-verdediger naast het doel verdween.

In de tweede helft hielp Go Ahead Eagles de tegenstander al vroeg aan een kans door slordig balverlies op eigen helft. Kenny Anderson verscheen in kansrijke positie voor het Deventer doel, maar een gezamenlijke inspanning van Bart Vriends en Andersen voorkwamen Waalwijks succes. Met ruim een uur op de klok viel de gelijkmaker alsnog. Schet trok vanaf links naar binnen en zag zijn schot via het been van Xandro Schenk achter Andersen in het doel verdwijnen: 1-1. Even daarvoor was Falkenburg nog dicht bij de 2-0 geweest, maar zijn snoeiharde inzet werd gepareerd door Seda.

gaerkc11

Go Ahead Eagles rechtte de rug, pakte opnieuw het initiatief en richtte het vizier weer op het Brabantse doel. Een fraaie curve van Joey Godée richting verre hoek had een beter lot verdiend, maar Seda tikte de bal tot hoekschop. Ook een kopbal van Falkenburg en een afstandschot van Türüç troffen geen doel, waarna Go Ahead Eagles aanzette voor een slotoffensief. Opnieuw was Falkenburg kort voor tijd dicht bij een treffer met een kopbal en een schietkans, maar wederom slaagde de middenvelder er niet in om Seda te passeren. In de slotminuut leek Go Ahead Eagles alsnog aan het langste eind te trekken. Een Deventer hoekschop leidde tot een scrimmage voor het doel van RKC Waalwijk, waar Schenk het laatste zetje gaf: 2-1. Terwijl het publiek in de Adelaarshorst feest vierde, zette RKC Waalwijk nog één keer aan en werd zowaar de 2-2 op het scorebord gezet. Romeo Castelen schoot vanuit de draai fraai over Andersen heen, waardoor Go Ahead Eagles een zure nasmaak overhield aan het uiteindelijke gelijkspel.

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk 2-2 (1-0)
24. Jop van der Linden 1-0
64. Damiano Schet 1-1
90. Xandro Schenk 2-1
90.+1 Romeo Castelen 2-2

Toeschouwers: 7619
Scheidsrechter: Eric Braamhaar
Gele kaart: Sander Duits (RKC Waalwijk)

Go Ahead Eagles: Stephan Andersen; Doke Schmidt, Bart Vriends, Jop van der Linden, Xandro Schenk; Sjoerd Overgoor (81. Lars Lambooij), Erik Falkenburg, Deniz Türüç; Jarchinio Antonia (72. Thomas Azevedo), Marnix Kolder, Joey Godée.

RKC Waalwijk: Jan Seda; Michael Lamey, Kenny van Hoevelen (68. Jonas Ivens), Prince-Desir Gouano, Rémy Amieux; Evander Sno, Kenny Anderson, Sander Duits; Romeo Castelen, Aurélien Joachim, Damiano Schet (81. Jean-David Beauguel).

 

Klik hier voor het fotoalbum van deze wedstrijd