GA Eagles fris en gretig in Terwolde

Tevreden gezichten alom in Terwolde. Voor pakweg duizend toeschouwers won een vernieuwd en fris spelend Go Ahead Eagles met speels gemak van SV Terwolde: 0-18. Bij rust was het al 0-8.

Je moet roodgeel bloed hebben om het te begrijpen. Het is nog geen vijf weken geleden dat Go Ahead Eagles degradeerde naar de Jupiler League en het chagrijn de boventoon voerde. Maar in korte tijd klaarde het humeur op. De club verkocht meer seizoenkaarten dan een jaar geleden, de vernieuwbouw van De Adelaarshorst gaat als een speer, de club speelt Europees en nu al is de selectie nagenoeg compleet.

Afgelopen zaterdag startte trainer Dennis Demmers de voorbereiding op het nieuwe seizoen en woensdagavond werd de jaarlijkse serie oefenduels traditioneel geopend tegen SV Terwolde. Het is een gebaar van waardering voor de jaarlijkse gastvrijheid. Tot eind juli wordt er getraind op het fraaie sportpark Woldermarck, waar het gras net zo groen is als een maagd van 18 lentes.

Dennis Demmers gaf zijn ploeg drie opdrachten mee. ‘Natuurlijk is een wedstrijd als deze bedoeld voor het publiek, maar we zitten ook vlak voor de Europa League. De opdrachten per team per helft waren: de tegenstander mocht de bal niet vaker dan drie keer raken, er moest tenminste acht keer worden gescoord en een doelpunt moest komen uit een hoekschop. Voor rust werd dat gehaald, na de pauze scoorden we niet uit een corner. Maar er werden wel tien goals gemaakt. Ik ben tevreden, zeker omdat we al een zware training in de benen hadden.’