GA Eagles handhaaft zich aan kop na zege op FC Dordrecht

Ook in de zesde thuiswedstrijd van de competitie is de Adelaarshorst een onneembare vesting gebleken. Go Ahead Eagles won overtuigend met 3-0 van FC Dordrecht en blijft daardoor koploper van de Jupiler League.

Al in de beginfase van het duel was het bijna raak voor Go Ahead Eagles via Xandro Schenk. Leon de Kogel kopte de bal door na een corner, waarna de centrale verdediger de lat boven doelman Robbert te Loeke raakte. Ook FC Dordrecht liet zich echter niet onbetuigd in de openingsminuten. Spits Rangelo Janga stuitte op Theo Zwarthoed, waarna Alvin Daniels in de rebound de bal over het doel schoot.

Vervolgens had Go Ahead Eagles weinig tijd nodig om het duel tegen de Schapenkoppen naar zich toe te trekken. Halverwege de eerste helft prijkte een comfortabele 2-0 voorsprong op het scorebord. In de 18e minuut smaakte Jeffrey Rijsdijk de eer om op prachtige wijze de openingstreffer op zijn naam te schrijven. De middenvelder werd ingespeeld door Tom Daemen, waarna Rijsdijk naar binnen trok en vanaf randje zestien de bal onhoudbaar in de kruising krulde. Van doelpuntenmaker werd Rijsdijk enkele minuten later aangever toen zijn vrije trap op een schitterende manier werd binnen gekopt door topschutter Leon de Kogel: 2-0 in de 23e minuut.

DEVENTER , 06-11-2015 , Stadion de Adelaarshorst , Jupiler Leagie , seizoen 2015 / 2016 , voetbal , Go Ahead Eagles - FC Dordrecht , FC Dordrecht speler Alvin Daniels baalt na de 1-0(Foto: Erik Pasman)

Even leek FC Dordrecht vijf minuten voor rust terug in de wedstrijd te komen, maar Zwarthoed redde bekwaam op een behoorlijke kans van Fahd Aktaou en voorkwam daarmee de Dordtse aansluitingstreffer. Uiteindelijk was het De Kogel die met zijn twaalfde competitietreffer het duel definitief in het slot gooide door in de blessuretijd van het eerste bedrijf een directe vrije trap fraai achter doelman Te Loeke te krullen: 3-0.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - FC Dordrecht, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 06-11-2015, GA Eagles-speler Leon de Kogel (r) heeft de 2-0 gescoord en viert dit met GA Eagles-speler Jeffrey Rijsdijk (l) en GA Eagles-speler Bart Vriends (r)(Foto: Erik Pasman)

De tweede helft viel er beduidend minder actie voor beide doelen te bespeuren dan voor rust. Go Ahead Eagles liet FC Dordrecht rustig aan de bal en probeerde zelf in de omschakeling de snelheid van de flankspelers te benutten. De Dordtenaren kregen mogelijkheden, maar Everon Pisas (nipt voorlangs), Matthew Steenvoorden (kopbal naast), Michael Chacon (gesmoord schot) en opnieuw Steenvoorden met een schot van dichtbij – fraai gepareerd door Zwarthoed – zagen hun pogingen de doellijn niet passeren. Ook een schot van Rangelo Janga wist de Eagles-goalie te keren, waardoor de Deventenaren achterin de nul vast wisten te houden. Omdat ook doelman Robbert te Loeke aan de andere kant zijn mannetje stond door inzetten van De Kogel (schot van dichtbij) en Bart Vriends (kopbal) onschadelijk te maken, bleek de ruststand ook de eindstand te zijn.

DEVENTER - Go Ahead Eagles - FC Dordrecht, Jupiler League, voetbal, seizoen 2015-2016, Stadion De Adelaarshorst, 06-11-2015, FC Dordrecht-speler Matthew Steenvoorden (l) met GA Eagles-speler Jeffrey Rijsdijk (r)(Foto: Erik Pasman)

Door de 3-0 zege handhaaft Go Ahead Eagles zich als lijstaanvoerder van de Jupiler League.

Go Ahead Eagles – FC Dordrecht 3-0 (3-0)
18. Jeffrey Rijsdijk 1-0
23. Leon de Kogel 2-0
45. Leon de Kogel 3-0

Scheidsrechter: Dhr. Lindhout