GA Eagles in extremis onderuit in Venlo

Go Ahead Eagles heeft de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo met 2-1 verloren. In de eerste helft zorgden Seuntjens en Van Overbeek voor de doelpunten, waarna Van Crooij in de allerlaatste seconde van de wedstrijd voor de 2-1 zorgde.

Go Ahead Eagles begon met dezelfde elf als twee weken geleden tegen Achilles’29. Wel namen nieuwelingen Tom Daemen en Justin Mathieu plaats op de bank.

Het duel had niet lang nodig om te ontbranden. Waar de eerste kans van de wedstrijd nog gemist werd – Teijsse kopte over – bleek VVV wel uiterst effectief. Erik Cummins schoot de bal tegen Seuntjens aan, die hierna binnen kon schieten: 1-0 in de 8e minuut. Opoku en Resida kregen hierna kansen de score te verdubbelen, maar faalden in de afronding.

In de 20e minuut gaf Leon de Kogel goed mee op Van Overbeek, die doorstoomde aan de linkerkant. Vanuit een moeilijke hoek schoot hij via de binnenkant van de paal binnen: 1-1. Ook na de gelijkmaker golfde het spel op en neer. Cummins redde twee keer bekwaam en Jerry van Ewijk zag aan de andere kant hoe zijn puntertje via een VVV-voet naast ging.

Na rust bleken de kansen zeer schaars. Nijholt mocht een keer aanleggen op de rand van de zestien, maar schoot over. Voor de rest waren het louter gele kaarten en wissels die voor wijzigingen op het wedstrijdformulier zorgden. Zo maakten Justin Mathieu en Tom Daemen als invaller hun debuut in het rood-geel.

Beide ploegen probeerden wel kansen te creëren, maar stuitten steeds weer op de goed georganiseerde defensie van de tegenstander. De eindstand leek dan ook 1-1 te worden, ware het niet dat invaller Van Crooij in de allerlaatste seconde werd weggestuurd door een doorkopbal van spits Seuntjens. De buitenspeler faalde niet en tikte de 2-1 binnen.

Go Ahead Eagles speelt zijn volgende duel aanstaande vrijdag. In de Adelaarshorst is Jong Ajax de tegenstander. Hierbij kunnen selectie en staf vanzelfsprekend alle steun gebruiken! Per (S)CC kan je maar liefst 9 kaarten kopen. Dat kan hier: https://go-ahead-eagles.voetbalticket-shop.nl/web/show/id=170131