tenue

Na afloop van de eerste training van het seizoen werden de nieuwe tenues gepresenteerd. Zowel binnen bij de perspresentatie als buiten bij de fanshop, gebeurde dit onder massale belangstelling.

 

Het nieuwe thuistenue is volledig gebaseerd op het thuistenue van Go Ahead in de jaren ’30, toen de club de laatste twee landskampioenschappen vierde (in 1930 en 1933). Dit gebeurde met illustere namen als Jan en Theo de Kreek, Gradus van Putten en Jan en Leo Halle. De sterren van nu heten onder meer Deniz Türüc, Bart Vriends en Sjoerd Overgoor, maar zullen dus gaan spelen in hetzelfde tenue, met rood-geel shirt, witte broek en zwarte kousen.

tenue
Vier nazaten van spelers van Go Ahead in de jaren ’30 speelden een actieve rol in de perspresentatie van de nieuwe tenues. Van links naar rechts poseren Dennis Schrage (kleinzoon Jan de Kreek), Wesley Schrage (achterkleinzoon Jan de Kreek), Maartje Kim Dikkers (achterkleindochter Gradus van Putten) en Theo de Kreek (zoon Theo de Kreek) tussen Bart Vriends en Deniz Türüc, die respectievelijk het nieuwe thuis- en uittenue aanhebben.

Tijdens de presentatie werden vele anekdotes opgehaald, zoals die over de derde broer De Kreek, die van de bond niet meer mocht spelen omdat hij maar één arm had. “En volgens mijn vader was Bertus de beste voetballer van de drie”, aldus Theo de Kreek. Daarna werd de sprong gemaakt naar het heden, middels de presentatie van het nieuwe thuistenue. Als klap op de vuurpijl tekende de nieuwe rugsponsor, het Deventer bedrijf Pink Elephant, een overeenkomst voor het komende seizoen.

(Foto’s: Erik Pasman)