Go Ahead Eagles in tweede helft ruim langs Sallands Streekteam

De derde wedstrijd van de voorbereiding bracht in Heeten de derde zege, maar ook de eerste tegengoals. Met name in de eerste helft bood het Sallands Streekteam op het stroeve kunstgras uitstekend weerstand tegen Go Ahead Eagles. Na een 1-2 ruststand liep de ploeg van Leon Vlemmings in de tweede helft uit naar 2-8.

Pas na een half uur wist Go Ahead Eagles een gaatje te vinden in de Sallandse defensie. Leon de Kogel (foto) kapte en draaide op randje zestien en schoot met links raak: 0-1. Niet veel later scoorde ook de spits aan de andere zijde: Jop Heerink tikte van dichtbij binnen. Op slag van rust zorgde Eghan ervoor dat Go Ahead Eagles alsnog met een voorsprong de kleedkamer in ging.

Na rust schroefde Go Ahead Eagles het tempo op. Na twee snelle goals van Hendriks was het verzet al snel gebroken. Eghan completeerde zijn numerieke hattrick door nog tweemaal te scoren en ook Langedijk (zijn eerste van de voorbereiding) en invaller Maneschijn deden een duit in het zakje. Tussendoor benutte Chiel van Dartel van het Sallands Streekteam een zelf versierde penalty. Uitslag: 2-8.

Volgende week zaterdag wacht het volgende oefenduel. Dan komt Excelsior op bezoek in Terwolde. Aanvang: 15:00 uur.

Goals Go Ahead Eagles: Eghan (3x), De Kogel, Hendriks (2x), Langedijk, Maneschijn.

Foto’s: Erik Pasman

Sjoerd Overgoor maakte zijn officieuze rentree voor Go Ahead Eagles.