GA Eagles verliest bij Willem II

Go Ahead Eagles heeft op bezoek bij Willem II met 1-0 verloren. In een eerste helft waarin weinig gebeurde, bleef het 0-0. Na rust zorgde Robert Braber met het hoofd uit een voorzet van Ben Sahar voor de enige treffer. Invaller Giliano Wijnaldum kreeg na 78 minuten zijn tweede gele en dus een rode kaart.

180115wilgae18

GA Eagles had in Tilburg moeite met het creëren van kansen. In de eerste helft bleef het aantal mogelijkheden bij twee: Deniz Türüc’ vrije trap ging net naast, net als de kopbal van Marnix Kolder. Daar stond tegenover dat Mickey van der Hart aan de andere kant een aantal keer handelend moest optreden. Eén keer kreeg hij hulp van Jop van der Linden, die een inzet van Armenteros van de lijn haalde.

180115wilgae45

Foeke Booy wisselde in de rust. Hij bracht Jules Reimerink voor Lesly de Sa. Reimerink zorgde wel voor enige dreiging, maar Willem II bleef de gevaarlijkste partij. Dat resulteerde ook in de 1-0. Ben Sahar gaf voor op Robert Braber die van dichtbij raak kopte. Even later was GA Eagles dichtbij de gelijkmaker. Van der Linden schoot een vrije trap op de binnenkant van de paal. Net toen de Deventer hoop terug was, sloeg het noodlot toe. Invaller Giliano Wijnaldum kreeg zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. Hierop gingen de tien van GA Eagles alles of niets spelen, maar zonder resultaat.