Nieuws Algemeen

GA Eagles verliest in extremis in Breda

Go Ahead Eagles heeft in Breda met 1-0 verloren van NAC. In een duel dat lange tijd op 0-0 leek uit te draaien, scoorde Tighadouini in de blessuretijd de beslissende treffer. Dit terwijl minstens een punt verdiend was geweest voor de ploeg van Foeke Booy.

Ten opzichte van de wedstrijd tegen PSV, wijzigde Booy zijn ploeg op drie plaatsen. Sander Duits (voetblessure) moest op de tribune plaatsnemen, terwijl Rijsdijk en Plet vanaf de bank startten. Hun plekken werden ingenomen door Schalk, Reimerink en Kolder.

GA Eagles begon goed aan de wedstrijd en liet goed positiespel zien. De eerste kans was dan ook voor de bezoekers uit Deventer. Amevor kopte via een NAC-been naast. Even later wisten ook Overgoor en Schalk het net niet te vinden. Hier tegenover stonden een schietkans van Seuntjens en een kopkans van Falkenburg. Vlak voor rust was het gevaarlijkste moment van GA Eagles. Overgoor ging de één-twee aan met Kolder en schoot met een dropkick net naast.

Na de theepauze was het NAC dat aandrong. De Zeeuw dook tien minuten na rust gevaarlijk op in de zestien, maar zijn inzet miste kracht. Ook Tighadouini kwam niet tot scoren, aangezien Van der Hart zijn krachtige schot goed uit de verre hoek dook.

Na de nodige wissels – Rijsdijk voor Schalk en De Sa voor Reimerink – wist GA Eagles de weg naar voren steeds meer te vinden. Van der Linden was een aantal keer gevaarlijk met een indraaiende vrije trap, en kansen waren er voor Marnix Kolder. Eén keer schoot hij uit de draai op Ten Rouwelaar, terwijl zijn kopbal van de lijn werd gehaald door Amieux. Ook Verhoek was gevaarlijk. Zijn schot met links werd uit de lange hoek getikt door Ten Rouwelaar.

Terwijl de slotfase was ingegaan, ging NAC vol op de aanval spelen met vijf aanvallers. De verdediging van GA Eagles stond echter goed, waardoor er weinig kansen ontstonden. Tot in de 91e minuut. Tighadouini ontving de bal aan de linkerkant, kapte naar binnen en schoot in de korte hoek raak: 1-0. Een slotoffensief van GA Eagles, dat minstens een punt had verdiend, leverde niets op.