Geen categorie

GA Eagles verslaat Sparta aan vooravond competitie

Go Ahead Eagles is klaar voor de start van de competitie. De laatste oefenwedstrijd leverde in De Adelaarshorst een 3-0 zege op tegen Sparta, dat dit jaar als favoriet wordt genoemd voor de titel. De doelpunten, alle na rust, werden gemaakt door Navrátil (2) en Pouwels.

Voor Go Ahead Eagles en Sparta was het de laatste test voor de start van het seizoen, komende vrijdag. Go Ahead Eagles bleef in de oefenperiode ongeslagen en Sparta maakte indruk met zeges op NAC en Willem II. Sparta is dan ook één van de belangrijkste titelkandidaten, waar Go Ahead Eagles na een sportief rampjaar een flinke sprong voorwaarts wil maken. Een plek in de play-offs is een realistisch doel voor de ploeg van trainer John Stegeman, die in enkele weken zijn stempel op het team heeft gedrukt. Er staat een gretig team, dat voor elkaar wil werken en het publiek wil vermaken met aanvallend voetbal.

(Foto: Erik Pasman)

Na een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden oud-voorzitter Gé Voortman bleken Go Ahead Eagles en Sparta aan elkaar gewaagd. Het aantal boeiende momenten voor beide doelen bleef beperkt. Niet één keer werden de doelmannen Hobie Verhulst en Roy Kortsmit (Sparta) getest. Bij Sparta zorgde Royston Drenthe met een over geschoten vrije trap voor enige opwinding, maar dat was het dan ook wel.

Na de pauze kwam het duel goed op gang. En eindelijk gebeurde er ook wat voor de doelen. Eerst was er een ongelukkige botsing tussen Eagles-spits Verheydt en doelman Kortsmit van Sparta, waarna de keeper zich moest laten vervangen door Coremans. Aan de andere zijde moest Eagles-doelman Verhulst handelend optreden op een schot van Lars Veldwijk.

Daarna was het de beurt aan Go Ahead Eagles. In zeven minuten trok het de wedstrijd naar zich toe. De openingstreffer was van Jaroslav Navrátil, die op aangeven van Van der Venne de 1-0 binnen schoot. Twee minuten later rondde Navrátil opnieuw beheerst af, toen hij op maat werd bediend door Bakx: 2-0. Invaller Maarten Pouwels gooide het duel enkele minuten later in het slot, door beheerst af te ronden na goed voorbereidend werk van Van der Venne: 3-0.

Trainer John Stegeman kon niet anders dan tevreden zijn, maar gaf direct na afloop in de kleedkamer aan, dat het vanaf volgende week om de punten gaat. Hij koestert de ontwikkeling die zijn selectie doormaakt, maar ziet nog volop verbeterpunten. Zo was de start van het duel opnieuw stroef. En omdat de eindpass niet altijd goed was, bleven kansen uit. Voor de trainers was het prettig dat na rust wel drie keer werd gescoord. “Het was fijn dat we efficiënt waren.”

Komende vrijdag start Go Ahead Eagles in de Keuken Kampioen Divisie met een thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Het duel in De Adelaarshorst begint om 20.00 uur (klik hier voor kaarten).

Go Ahead Eagles – Sparta Rotterdam 3-0 (0-0).
65. Jaroslav Navrátil 1-0
67. Navrátil 2-0
72. Maarten Pouwels 3-0

Scheidsrechter: Oostrom

Go Ahead Eagles: Verhulst; Lelieveld, Bosz (72. Ketting), Bliek, Baas; Bakx (77. Büttner), Stans (82. Beukema), Van der Venne (72. Overgoor); Navrátil (72. Langedijk), Verheydt (67. Pouwels), Džepar (67. Andrade).