photo1

Go Ahead Eagles versterkt zich met Fernando Lewis Go Ahead Eagles heeft de gewenste buitenspeler binnen. Fernando Lewis (31 januari 1993) komt dit seizoen op huurbasis over van AZ. Go Ahead Eagles heeft hierbij een optie tot koop bedongen.

Lewis is een vleugelaanvaller die zowel op de linker- als op de rechterflank uit de voeten kan. In 2011 maakte de exponent van de AZ Jeugdopleiding zijn debuut in Europa. Tegen Austria Wien kwam hij bij een 0-2 achterstand in het veld, en mede dankzij een assist van Lewis werd het nog 2-2.

In totaal staat zijn teller op dertien officiële duels namens de Alkmaarders. Daarin maakte hij twee doelpunten, beide voor de beker tegen Achilles ’29.
Meerdere Eredivisieclubs toonden deze zomer interesse in Fernando Lewis, maar hij koos voor Go Ahead Eagles. Ervaring met spelen in de Adelaarshorst heeft hij al, aangezien hij vorig seizoen in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-1) inviel.

“Toen heb ik echt meegemaakt hoe het er hier aan toegaat”, vertelt de nieuwste aanwinst van Go Ahead. “Dan denk je wel: dit wil ik uiteindelijk ook meemaken. Daarvoor ben je voetballer. Toen ik hoorde dat Go Ahead Eagles me wilde hebben, dacht ik meteen aan die wedstrijd in Deventer. Ik heb toen bij Ridgeciano Haps, Giliano Wijnaldum, Lesly de Sa en Erik Falkenburg informatie ingewonnen over de club, en zij waren allemaal zeer positief. Toen wist ik zeker: Ik wil naar Go Ahead Eagles. Het gevoel is hier goed. De club, en ook de selectie, is één familie. Zij hebben mij nodig, en ik hen.”

Lewis omschrijft zichzelf als een flexibele aanvaller, die ook bij verdedigende taken zijn mannetje staat. “Ik kan op alle posities voorin uit de voeten. Mijn voorkeursbeen is rechts, maar ik kan met links ook goed overweg. Ik heb echt heel veel zin in het seizoen met Go Ahead Eagles.”

photo1

Ook trainer Foeke Booy is in zijn nopjes met Fernando Lewis. “We hebben er geduld voor gehad, maar ik ben blij dat de gewenste aanvaller binnen is. Hij heeft een goede leeftijd, is snel en sterk, en heeft een goede individuele actie. Bovendien is hij inzetbaar op beide vleugels. Aangezien De Sa dat ook is, kunnen we daarin variëren.”

“Hij is echt een jongen die past binnen onze visie”, vervolgt Booy. “We hebben een jonge, talentvolle groep, waarin iedereen zijn specifieke kwaliteit heeft binnen onze speelwijze. Net als Haps destijds en Van Ooijen nu, neemt Lewis bovendien Europese ervaring mee. Ook dat is belangrijk.”

Ook Lewis roemt de sfeer in De Adelaarshorst. Dat dat geen toeval is, weet ook de hoofdtrainer. Booy: “Onze supporters maken wat betreft sfeer echt naam, ook onder voetballers. Het publiek heeft daardoor een gezonde aantrekkingskracht op spelers. In deze sfeer willen ze graag voetballen.”