Go Ahead Eagles A1 (foto) heeft een mooi resultaat neergezet in de oefenpot tegen Almere City FC A1: 2-2. De B1 verloor zijn oefenduel tegen Rohda Raalte B1 (2-1). GA Eagles C1 was met 2-1 te sterk in de vriendschappelijke ontmoeting tegen de leeftijdgenoten van Sparta Nijkerk.

A1
A1-trainer Harry Decheiver sprak van een terechte uitslag. “De eerste helft waren we zoekende en kwamen we verdiend met 1-0 achter. Na rust waren wij de betere partij en namen we terecht een 2-1 voorsprong.” In de slotminuut kwam Almere op gelijke hoogte. Niet rampzalig, aangezien de wedstrijd niet om de punten ging maar vooral een test was: hoe verhoudt de koploper uit de vierde divisie G (GAE) zich tot de ploeg die drie niveaus hoger aan kop gaat (eerste divisie laag)? “Er zat nauwelijks verschil tussen beide ploegen”, concludeerde een tevreden Decheiver. “Wij konden ons prima meten.” Eerder won zijn ploeg vriendschappelijke duels tegen De Graafschap A1 (2-0) en FC Emmen A1 (4-1). “En nu spelen we gelijk tegen Almere City. We zijn op de goede weg.”

B1
Go Ahead Eagles B1 trad niet op oorlogssterkte aan tegen Rohda Raalte B1. Trainer Kick Maatman wilde jongens een kans geven die niet wekelijks spelen. “Van een stuk of vijf spelers heb ik goed kunnen zien wat hun niveau is.” Gevolg was dat er geen ingespeeld elftal op het veld stond. “Het liep niet vlekkeloos”, zei Maatman. “Wij waren niet bij machte het spel heel dominant naar ons toe te trekken. Maar qua kansenverhouding hadden we gewoon moeten winnen. Rohda schiet drie keer op goal en scoort twee keer, wij helpen grote kansen om zeep.”

C1
Ook de C1 had vaker mogen scoren, maar won wel van Sparta Nijkerk. “Sparta was driehonderd procent gemotiveerd en kletste er keihard in”, had teammanager Erik van Brussel gezien. “De eerste helft voetbalden wij beneden ons niveau.” Na rust herpakte Go Ahead Eagles zich. Het positiespel werd beter en er kwamen mogelijkheden. Van Brussel: “Een uitslag van 1-3 of 1-4 had zeker gekund, maar het belangrijkste is dat we volgende week scherp zijn.”

Dan treden de mannen van trainer Jochem de Weerdt in de JenS Vesting (voorheen Univé Stadion) aan tegen FC Emmen. De thuiswedstrijd tegen de Drentenaren eindigde in een fraaie 6-2 Deventer triomf.

Karakteristieken:
Almere City FC A1 – Go Ahead Eagles A1 2-2 (1-0). Doelpunten GAE: Orhan Dzepar, Sefa Yildirim.
Rohda Raalte B1 – Go Ahead Eagles B1 2-1 (1-1). Doelpunt GAE: Abdullah Bayrakçi.
Sparta Nijkerk C1 – Go Ahead Eagles C1 1-2 (1-0). Doelpunten GAE: Robert-Jan van den Hoek, Lima Perrels.