Go Ahead Eagles A1 heeft een punt overgehouden aan de topper tegen HSC ’21 (1-1). De B1 en C1 wonnen met respectievelijk 0-6 en 2-0 van Quick ’20 B2 en Schalkhaar C1.

A1

Kijkend naar de ranglijst was A1-trainer Harry Decheiver een tevreden man: zijn ploeg blijft ruim koploper. Gezien het spel was van zijn elftal was de oefenmeester minder gelukkig. “Dit was niet onze beste wedstrijd, daarover ben ik wel teleurgesteld.” Go Ahead Eagles kwam in Haaksbergen via Patrick Maneschijn op voorsprong, maar moest toestaan dat de thuisploeg tien minuten voor tijd op gelijke hoogte kwam. Decheiver: “HSC is een fysieke ploeg en dat blijft lastig voor ons. In de thuiswedstrijd en in de beker hebben wij dik verdiend van HSC gewonnen. Ik had gehoopt dat we vandaag ook het verschil konden maken, maar 1-1 is terecht.” Aangezien asv Dronten wel won (5-0 tegen HZVV), klimt die ploeg naar de tweede plaats in de vierde divisie G, achter Go Ahead Eagles. Over twee weken de kraker: Go Ahead Eagles A1 – asv Dronten A1. De Deventenaren wonnen in Flevoland met 6-0.

B1

De B1 trad aan op een achterafveld van Quick ’20 in Oldenzaal. Zo stroef als de eerste helft verliep, zo flitsend speelde de Deventer ploeg na rust. “We speelden op een heel klein veld, het kostte ons moeite de bal rond te laten gaan”, zei B1-trainer Kick Maatman over de eerste helft. Kort voor de pauze kwam zijn ploeg op een 2-0 voorsprong. “In de rust heb ik een paar omzettingen gedaan en twee wissels ingebracht. We waren in de tweede helft veel dreigender vanaf de zijkanten. We hadden wel tien goals kunnen maken, het werden er vier.”

C1

C1-trainer Jochem de Weerdt was niet geheel in zijn nopjes met het vertoonde spel van zijn ploeg, uiteraard wel met de uitslag. “Het was natuurlijk een streekderby. Wij wilden graag laten zien dat we de beste waren maar sommige jongens forceerden die strijd net iets te veel.” Go Ahead Eagles was op Sportpark De Zandweerd het meest aan de bal en de wedstrijd speelde zich met name af op de helft van Schalkhaar, maar de thuisploeg bereikte niet zijn top. “Ik had ons graag nog wat dominanter zien voetballen”, zei De Weerdt. “Dat zit er zeker in, want dat heb ik vaak genoeg gezien dit seizoen.”

Karakteristieken:

HSC ’21 A1 – Go Ahead Eagles A1 1-1 (0-0). Doelpunt GAE: Patrick Maneschijn

Quick ’20 B2 – Go Ahead Eagles B1 0-6 (0-2). Doelpunten GAE: Sjors van den Hoogen (2), Abdullah Bayrakçi, Muhammed Bayrakçi, Ricardo Overman, Yannick der Vries.

Go Ahead Eagles C1 – Schalkhaar C1 2-0 (0-0). Doelpunten GAE: Marius Deckers, Lima Perrels.