De klap van Castelen kwam hard aan, maar een dag na GA Eagles-RKC ging het vizier al weer op de toekomst, met nog volop nieuwe kansen. Booy: “We hebben de 2-2 intern besproken en hup, knop om: AZ.”

Booy haalt veel vertrouwen uit de optredens tegen NEC en RKC: “We zijn twee keer de betere ploeg geweest, er is goed gevoetbald, hard gewerkt, er zijn een hoop kansen gecreëerd. Je moet alleen jezelf wel weten te belonen.”

In deze intense, soms merkwaardige competitie waarin iedereen van iedereen lijkt te kunnen winnen, moet je soms net dat beetje geluk hebben. Booy: “Als ik zie hoe PEC Zwolle drie wedstrijden achter elkaar alles mee heeft wat maar mee kan zitten, van een onterechte strafschop, via een bal over de lijn die een scheidsrechter niet opmerkt tot een onterechte rode kaart, ja, dan zie je dat het bij de ene meezit en bij de ander dat geluk ontbreekt. Het enige wat ik bij de laatste wedstrijden te klagen heb, is dat ik graag wat meer punten voor ons had gezien. Maar op onze inzet en ons spel is niet zoveel aan te merken, hoor. Dat
is gewoon dik in orde. We hebben er alles aan gedaan. En uit de manier waarop we spelen, mogen we veel vertrouwen halen.”

AZ, morgen te gast in de Adelaarshorst, is een ploeg die vrij flitsend uit de winterstop is gekomen. “Een volwassen, fysiek sterke ploeg. Net als wij hebben ze een goed middenveld, met Ortiz als controleur, een Gudelj in goede doen en een prima Elm. Voorin hebben ze veel beweging, met de snelheid van de flanken. Maar ook al zit het prima in elkaar bij AZ, wij moeten daar niet voor weglopen en op onze bekende manier vol gaan voor onze kansen. In Alkmaar hebben zij terecht gewonnen omdat ze grip hadden op het middenveld, maar ik vind dat wij inmiddels veel verder zijn, echt gegroeid zijn en dus ben ik zeer benieuwd hoe we er nu mee omgaan.”

Booy start met Joey Godée die uitstekend speelde tegen RKC: “Die staat nu op en vult het goed in. We zien nu zijn ware gezicht. En dat hebben we ook hard nodig; iedereen is blij dat hij zich nu zo manifesteert en met zijn spel kansen afdwingt. Hij verdient het vertrouwen. Voorin zijn we de laatste tijd toch wat flets en met een goede Joey hebben we nu weer wat meer keuze. Dat is heel belangrijk.”

Ook vormgever Sjoerd Overgoor, die met liesklachten uitviel tegen RKC, staat gewoon topfit aan de start. Booy: “Ja, Sjoerd kan spelen. De enige die we missen zijn Omar Kavak die een trap tegen zijn kuit heeft gehad, de niet wedstrijdfitte Kevin Spanjaard en Joost Krijns en doelman Erik Cummins. Verder is iedereen aan boord en klaar om er morgen in eigen huis vol voor te gaan.”

Geen reacties meer mogelijk.