Go Ahead Eagles-trainer Foeke Booy heeft morgenavond in de belangrijke wedstrijd tegen RKC Waalwijk de beschikking over de aanwinsten Stephan Andersen en Thomas Azevedo. Beide zitten bij de selectie. “Waarbij Stephan uiteraard gaat beginnen.”

Tweede doelman Erik Cummins is nog geblesseerd, Tom Oostinjen is ziek geweest en Kevin Spanjaard en Joost Krijns zijn nog niet fit. “Maar de overige spelers zijn allemaal beschikbaar. Joey Godée is ook weer helemaal fit en met Thomas Azevedo hebben we nu echt concurrentie voor de aanval. Dat is alleen maar bedoeld om ons samen erdoorheen te trekken. Tot nu toe doen we het met een kleine groep en het is alleen maar mooi dat we er nu een paar jongens bij hebben.”

Booy heeft louter lof voor de groep die tot dusver de eredivisie aan heeft gepakt: “De manier waarop die jongens dat doen, daar kan ik alleen maar positief over zijn. Vooralsnog doen we geweldige dingen en dat moeten we door blijven trekken.”

Om te beginnen tegen RKC Waalwijk, dat afgelopen zondag pardoes won van PSV. “Het belang van deze wedstrijd is enorm. We moeten winnen. Omdat we thuis spelen, maar ook omdat we tegen een directe concurrent spelen. We zullen geduldig moeten voetballen, zorgen dat we niet in het mes lopen. Dit RKC is een heel ander RKC dan de ploeg die wij in Waalwijk met 4-1 versloegen. Het speelt nu compacter en is stugger geworden. Met de komst van Evander Sno hebben ze er een heel balvaste, sterke jongen op het middenveld erbij, die echt de verbinding vormt van verdediging naar aanval. Hij zorgt voor rust, is een zeer belangrijke factor. Het is allemaal niet voor niks dat ze goede resultaten boeken.”

Booy zou echter Booy niet zijn als hij niet heilig zou geloven in de kansen van zijn team. “Wij hebben zondag heel goed gereageerd in Nijmegen. Onverstoorbaar zijn we geweest, mentaal heel sterk. Dik en dik verdiend hebben we een punt gehaald.” En hij besluit strijdbaar: “Er is geen escape, we zullen alles geven. Dan krijgen we onze kansen. Want wij gaan gewoon ons spel weer spelen en met steun van het publiek vol voor de winst.”