GA Eagles lijdt nederlaag tegen Sparta

Go Ahead Eagles heeft het uitstekend verlopen trainingskamp in Portugal een onverwacht slecht einde gegeven door met liefst 1-5 te verliezen van Sparta. Met rust stond het team van Alex Pastoor en Michael Reiziger al met 0-3 voor. Voor GA Eagles scoorde Sjoerd Overgoor met een knal waarin het nodige vuur zat.

Dat vuur miste GA Eagles op enkele beslissende momenten in de eerste helft. Zowel in de afronding van de eigen kansen, die er wel degelijk waren, als in het ingrijpen bij kansen van Sparta. Voskamp, Gladon en Verhaar lieten zien hoe het wel moet en waren genadeloos in de afrondende fase. Bij Go Ahead Eagles was Alex Schalk enkele keren dreigend, zonder doel te treffen.

Na rust hadden de Deventenaren veel meer balbezit, maar stond het inmiddels ook al weer 0-4, omdat Verhaar vlak na rust de mooiste goal van de middag op zijn naam schreef, een perfecte lob van dichtbij over de fiks balende Van der Hart. Na de goal van Overgoor maakte Breedijk er nog 1-5 van. Foeke Booy wisselde ondertussen flink door, waarvan één keer gedwongen. Lesly de Sa, die de hele wedstrijd op de rand van het toelaatbare en soms daar flink overheen was aangepakt, moest met pijn aan zijn knie het veld ruimen. Fernando Lewis bleef aan de kant wegens buikklachten.

Opstelling GA Eagles: Van der Hart; Nieuwpoort (46. Amevor), Vriends, Van der Linden (63. Rijsdijk), Schenk; Lambooij, Overgoor (70. Duits), Türüc; De Sa (86. Van Ooijen), Kolder (70. Ten Den), Schalk (70. Reimerink).