Go Ahead Eagles is de oefencampagne voor het seizoen 2014/2015 indrukwekkend gestart. In de traditionele opening in en tegen Terwolde scoorde de eredivisionist achttien keer en door een strafschop tegen werd het aldus 1-18. Jeffrey Rijsdijk kwam de eer toe de allereerste treffer te maken, daarna scoorden Kolder (2), Türüc (2), Vriends en Reimerink: 0-7 bij rust.

Na de thee kwam er een heel ander team in het veld, waarin spits Alex Schalk onmiddellijk zijn statement maakte door vijf keer te scoren. Ten Den (3), Rijsdijk, Van Ooijen en Lambooij zorgden voor de andere goals. Mawouna Amevor ontbrak, hij brak een teen afgelopen week en zit drie weken met zijn linkervoet in het gips.

Het volgende oefenduel is aanstaande dinsdag in Lichtenvoorde. Dan neemt Go Ahead Eagles het op tegen Longa ’30. Deze wedstrijd is het afscheidsduel van Dave Bus, de man van stavast, die zijn carrière begon bij Longa en afsloot bij Go Ahead Eagles. Voor de liefhebbers organiseert de supportersverening van GA Eagles een Dave Buscombi.

 

Klik hier voor een fotoalbum van deze wedstrijd