Negentig minuten en een beetje. Het is een vaak gebruikte term om in het voetbal de officiële speeltijd inclusief blessuretijd aan te duiden. Met ingang van seizoen 2019/2020 is de tijdwaarneming in De Adelaarshorst ‘powered by Gassan’.

“Op horlogegebied zijn we de grootste speler in Nederland”, zegt David Bijlsma, Chief Commercial Officer bij Gassan. “Van daaruit is in de loop der jaren ook tijdwaarneming als specialisme ontstaan. Voor een aantal clubs in Nederland doen we officieel de tijdwaarneming. Tijdens een gesprek met Paul Bosvelt, die ik al twintig jaar ken, en Jan Willem van Dop kregen we de vraag of we iets bij Go Ahead Eagles wilden doen. Dat sprak ons eigenlijk gelijk aan.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Dennis Bresser)

Belangrijk hierbij was de verbinding die Gassan voelde bij Go Ahead Eagles. “Bij Gassan hebben we passie voor sport en zijn we gek van het voetbalspelletje”, vervolgt Bijlsma. “Met ons familiebedrijf zijn we aangesloten bij verschillende clubs, maar alleen als we gevoel bij een club hebben. Sport is emotie en je moet een onderlinge affiniteit voelen om verbinding met elkaar te kunnen maken. Doordat Go Ahead Eagles als club niet enorm groot is, verwacht ik dat we snel de mensen binnen en rond Go Ahead Eagles leren kennen. We hebben ontzettend veel zin in het seizoen 2019/2020.”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Dennis Bresser)

Voor de oorsprong van Gassan moet de klok ruim 70 jaar worden teruggedraaid. “We zijn het oudste diamantverwerkingsbedrijf van Nederland”, vervolgt Bijlsma. “We zijn ooit begonnen met het slijpen van ruwe diamanten, die we vervolgens verkochten. En dat doen we tegenwoordig nog steeds. Bij de diamanten voor onze juwelen- en sieradenlijnen maken we gebruik van de slijpvorm Gassan 121. Met maar liefst 121 facetten is deze slijpvorm uniek in haar soort.”

Tekst gaat verder onder foto.

Familiebedrijf Gassan wordt vertegenwoordigd door de familie Leeser. Tweede van links: David Bijlsma.

David Bijlsma is de vierde generatie die bij Gassan aan het roer staat van het familiebedrijf. “Maar niet alleen ik zit al heel wat jaartjes in het vak. Ook mijn kinderen – de vijfde generatie – zijn inmiddels verliefd geworden op het bedrijf en hebben hun eerste stappen binnen Gassan gezet. Mijn dochter heeft onder de naam By GiGi een eigen sieradenlijn die betaalbaarder is voor de jeugd. Hetzelfde geldt voor de horlogelijn van mijn zoon: Guy David. We verkopen dus niet alleen luxe-artikelen, maar hebben een heel breed assortiment sieraden, juwelen en horloges van verscheidene merken en voor iedere portemonnee. Van acht euro tot high end.”


Het hoofdkwartier van Gassan.