Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers, initiatiefrijke supporters, medewerkers en stagiairs die zich inzetten voor de club? Juist: nergens. Ook dit seizoen stellen we weer van die echte Eagles aan jou voor. Deze keer is het de beurt aan Lisa-Soraya Esselink, die voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd gasten in de Business Lounge ontvangt.

Wat doe je bij Go Ahead Eagles?

“Samen met mijn collega’s werken we voor Josje van Buuren, die een eigen hostessbureau heeft. Zelf combineer ik het met mijn fulltime baan als taxateur WOZ, waarvoor ik opdrachten uitvoer voor verschillende gemeentes met betrekking tot de herwaardering van de WOZ-waarde. Mijn werk als hostess is iets totaal anders; op wedstrijddagen ontvang ik de gasten in de Business Lounge. Zelf sta ik vooral in de Rabo Lounge. Momenteel ben ik bezig aan mijn vijfde seizoen.”

Hoe ziet zo’n avond er uit?

“De eerste gasten arriveren twee uur voor de wedstrijd en dan wordt ook het buffet geopend in de Rabo Lounge. Daarna blijven de gasten binnendruppelen en vervolgens nadert een piekmoment, waarbij het ineens heel druk wordt. Het is altijd gezellig tijdens de wedstrijden van Go Ahead Eagles en het is superleuk om aanwezig te zijn. Ook omdat ik al heel lang op dezelfde positie sta en dan bouw je toch een band op met de Business Partners. Er heerst een gemoedelijke, leuke en fijne sfeer.”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Voor de Business Partners van Go Ahead Eagles is het ongetwijfeld ook fijn om gastvrij ontvangen te worden.

“Ik denk dat onze gasten die gastvrijheid ook kunnen waarderen. Bovendien is het prettig dat er altijd iemand staat waaraan ze eventueel vragen kunnen stellen, want ook daarvoor zijn we er. Als er bijvoorbeeld nieuwe mensen in de Business Lounge zijn, dan probeer ik ze ook zoveel mogelijk wegwijs te maken. Ik vind het belangrijk dat mensen niet hoeven te ‘spartelen’ en een aangename avond hebben.”

Je loopt hier al een aantal jaren rond. Wat is jouw hoogtepunt tot nu toe?

“Mijn mooiste herinnering? Dat was toen we promoveerden in 2016! Wij waren aan het werk in de Business Lounge, want de wedstrijd werd ook daar live uitgezonden. Nadat de spelers terugkwamen, was het één groot feest. Ook als vrijwilligers mochten we mee naar het feest bij St. Tropez. Dat was voor mij de kers op de taart en een mooie waardering! Daarnaast heb ik ook een aantal mooie vriendschappen overgehouden aan het werk in de Business Lounge. Dat waardeer ik enorm!”