Onmisbaar zijn ze voor Go Ahead Eagles. De stewards van de club die zorgen dat voor, tijdens en na de wedstrijd alles in goede banen wordt geleid in en rondom De Adelaarshorst. Zelfs bij uitwedstrijden zijn ze present. Ze houden zich onder meer bezig met hospitality (gastvrijheid) en veiligheid.

De afgelopen periode mocht Go Ahead Eagles vijf nieuwe stewards verwelkomen, die we de komende weken graag aan u voorstellen. Vandaag in aflevering 1: Mark Meijborg (28).

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Foto: Jeffrey Hurenkamp

Mark, waarom ben je steward geworden?
Na een tip van een collega ging ik eens kijken. Het blijkt niet alleen om veiligheid te gaan, maar eigenlijk veel meer om het bieden van hospitality. Je biedt als het ware gastvrijheid met een scherp oog.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk als facilitair medewerker bij verzorgingstehuis Humanitas in Deventer. Ik kom daar dagelijks veel oude Deventenaren tegen die nog altijd vol passie over Go Ahead Eagles spreken.

Heb je een verleden bij de club?
Veel van mijn collega’s zijn supporter. Af en toe ging ik mee. Eigenlijk had ik aanvankelijk niks met voetbal, maar ik begon het steeds leuker te vinden. Inmiddels ben ook ik nu besmet met het Eagles-virus. Collega Jacqueline Nienhuis zei voor de grap dat ik wel steward kon worden. Want als steward ben je ook gewoon van de club. Ik heb toen eerst drie wedstrijden op proef meegelopen en dit jaar heb ik de officiële door de KNVB erkende stewardopleiding gedaan.

Wat zijn je eerste ervaringen als steward?
In het begin heb ik overal in het stadion gestaan om te bekijken of het iets voor me was. Vooral het sociale gedeelte viel mij op. De saamhorigheid en de collegialiteit maken dat je sterker in je schoenen staat. Onderling is er een goede band en dat geeft vertrouwen. Je voelt dat je er niet alleen voor staat indien het eventueel op het handhaven van de veiligheid aankomt.

Waar haal je voldoening uit?
Het is een prachtig vak. Je doet als steward iets terug. Niet alleen voor de club, maar voor de hele stad. Als Deventenaar vind ik dat erg belangrijk.

Wil jij ook steward worden bij de mooiste voetbalclub van Nederland? Meld je dan aan via info@ga-eagles.nl.