Nieuws Algemeen

Geboortejaar club als symbolisch streefbedrag voor Beat Batten

Waar zou Go Ahead Eagles zijn zonder al die vrijwilligers, initiatiefrijke supporters, medewerkers en stagiairs die zich inzetten voor de club? Juist: nergens. Ook dit seizoen stellen we van die echte Eagles aan jou voor. Deze keer is het de beurt aan Leon Dijkman (30). Hij wil met een inzamelingsactie het symbolische bedrag van 1902 euro ophalen voor onderzoek naar de ziekte van Batten.

Leon, hoe kwam je op het idee voor deze inzamelingsactie?

“Bij Go Ahead Eagles doe ik veel vrijwilligerswerk en heb ik vaak samengewerkt met supporterscoördinator Jan-Willem Klink. Via via kwam ik in contact met Koos en Evelien Janssen. Hun dochter heeft de ziekte van Batten (een zeer ernstige stofwisselingsziekte, red.) en ik wou graag wat terugdoen voor de maatschappij. Toen dacht ik: het liefst doe ik dat voor een wat minder bekend goed doel. De keuze viel op stichting Beat Batten en Go Ahead Eagles was hierbij een verbindingsfactor. Ook omdat Koos en Evelien twee maanden geleden in de Business Lounge van Go Ahead Eagles al geld inzamelden voor Beat Batten. Daarnaast heeft Beat Batten nog niet de bekendheid die het wel verdient.”

Met je inzamelingsactie hoop je minstens 1902 euro op te halen. Waarom dat bedrag en hoe wil je dat bedrag ophalen?

“1902 is het oprichtingsjaar van Go Ahead Eagles, dus dat leek me wel een mooi streven. Ik hoop het geld op te halen door 1902 kilometer te lopen. Ik moet gedurende 250 dagen zeven kilometer per dag lopen. Hier zijn wel bepaalde ‘regels’ aan verbonden. Zo loop ik regelmatig heen en weer naar mijn werk in Raalte, dat is acht kilometer heen en acht kilometer terug. Maar als ik bijvoorbeeld tijdens mijn werk even een stukje ga wandelen, dan tel ik dat niet mee, want anders is het te makkelijk. Mijn doel is om tijdens de Nijmeegse Wandelvierdaagse precies die 1902 kilometer aan te tikken. Ik ben goed op dreef en val de laatste weken lekker af, haha.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Jeffrey Hurenkamp)

Wat voor reacties heb je op deze actie gekregen?

“Iedereen reageert positief en er wordt ook veel gedoneerd. Ik zit al op bijna zestig procent van het streefbedrag en heb nog een paar maanden te gaan. De reacties zijn echt positief, niet alleen van Koos en Evelien zelf. Via WhatsApp en social media krijg ik ook positieve reacties van wildvreemden, dat doet me goed. Die 1902 euro hoop ik zo snel mogelijk binnen te halen, maar hopelijk blijven de donaties daarna binnenkomen. Want dat is echt nodig!”

Wil je doneren en Leon helpen om zijn symbolische streefbedrag te halen? Bezoek hier de actiepagina van Leon.

 

Terug naar overzicht