Gedreven Go Ahead Eagles O13 zet eerste oefenduel om in winst

Na tien dagen voorbereiding heeft Go Ahead Eagles Onder-13 vandaag de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2018/2019 in winst omgezet. In Wesepe waren de gedreven Adelaars met 2-1 te sterk voor Robur et Velocitas Onder-14.

Go Ahead Eagles O13 begon goed aan de wedstrijd tegen Robur. Direct vanaf het beginsignaal probeerde het team van de nieuwe O13-trainer Jip Ellenbroek de tegenstander naar achteren te duwen. Dat leverde direct doelgevaar op, waardoor er na zes minuten al een 1-0 voorsprong viel te noteren. Yari koos een goed moment om druk te zetten op zijn tegenstander, waarna er een uitstekende voorzet volgde. Tim was er als de kippen bij om de score te openen: 1-0. Het was een fijn steuntje in de rug van de jonge O13-groep, die sinds de eerste training in juni een echt team vormt dat er met elkaar voor gaat. Oók bij tegenslag, zoals tegen Robur, dat na tien minuten spelen vanaf de penaltystip op 1-1 kwam.

De rood-gelen pakten het echter snel weer op en kregen voor de rust nog een aantal grote mogelijkheden om wederom op voorsprong te komen. Yari dacht even het doelpunt van de ochtend gemaakt te hebben, maar zijn schot stuiterde via de onderkant van de lat weer terug het veld in. Even later kreeg Arda een grote kans om een nieuwe voorsprong op het scorebord te zetten. Na een snelle combinatie door het centrum van Mees en Bram was de keeper van Robur net iets sneller bij de bal. De gelijke stand bleef daardoor tot aan de rust op het scorebord staan.

In de rust werd er door Jip Ellenbroek drie keer gewisseld waardoor alle spelers in elk geval één helft speeltijd kregen. In de tweede helft pakte Go Ahead Eagles Onder-13 de draad snel weer op. Met steeds meer overtuiging zocht het jongste Eagles-team een weg naar het doel. Het werd Onder-13 daarbij niet gemakkelijk gemaakt, want Robur verdedigde compact en probeerde er vervolgens met diepe ballen snel uit te komen. De Eagles-doelmannen Lars en Thijs waren echter attent waardoor het gevaar snel geweken was.

De eerste echte kans van de tweede helft was voor Go Ahead Eagles Onder-13. Rasheed, de allerjongste speler van het team, draaide als spits goed weg van zijn tegenstander en zag zijn schot net naast gaan. Centrale verdediger Mikai was de volgende met een doelpoging. Zijn afstandsschot leek te zacht, maar spatte uiteen bovenop de lat. De allergrootste kans was helaas net niet weggelegd voor Bram. Met een fantastische loopactie liep hij weg bij twee tegenstanders en nam de bal keurig mee voorbij de doelman. Zijn poging rolde echter bij de tweede paal voorlangs. Toch werd de wedstrijd uiteindelijk in het voordeel van Go Ahead Eagles O13 beslist. Een vrije trap vanaf de rechterkant werd door Mees het strafschopgebied in geslingerd. De bal viel voor de voeten van Mikai, die daardoor de 2-1 binnen kon schieten.

De eerstvolgende oefenwedstrijd is aanstaande woensdag (22 augustus) tegen FC Emmen Onder-13. De aftrap van het duel is om 17:30 uur in het Univé Stadion in Emmen. Klik hier voor een overzicht van de oefen- en competitiewedstrijden die Go Ahead Eagles Onder-13 in augustus en september speelt.