Zonder punten keerden Go Ahead Eagles Onder-19, Onder-17 en Onder-13 vandaag terug van hun competitiewedstrijden in het westen van het land. Onder-19 verloor met 2-0 van Alphense Boys O19, Onder-17 ging met dezelfde cijfers onderuit bij DEM O17, terwijl ook Onder-13 een 2-0 nederlaag leed tegen Almere City FC O13. Go Ahead Eagles Onder-15 speelde vandaag een oefenwedstrijd tegen FC Amsterdam O15 op sportpark De Muggert in Wesepe, waar beide teams elkaar in evenwicht hielden: 2-2.

Onder-19 mist zuiverheid in eindpass
Go Ahead Eagles Onder-19 speelde op bezoek bij Alphense Boys O19 een acceptabele wedstrijd in de Eerste Divisie-laag, maar vergat op het juiste moment beslissend te zijn. “We hadden een veldoverwicht en voetballend kwamen we er aardig doorheen”, vond O19-trainer Jan Kromkamp. “Maar het ontbrak ons vandaag aan zuiverheid in de eindpass.” Alphense Boys O19 zakte ver terug en probeerde eenmaal in balbezit steeds snel de spitsen te bereiken. Kromkamp: “In de rust heb ik aangegeven dat we op dezelfde voet door moesten gaan. Rustig blijven zoeken naar een opening en verder vooral niet op achterstand komen, want dan zou Alphense Boys nog meer op de counter gaan spelen.”


 
Go Ahead Eagles Onder-19 kwam door een eigen doelpunt echter toch op een ongelukkige manier op achterstand. “We hebben daarna nog wel kansen gekregen op een doelpunt”, zag Kromkamp. “De laatste tien minuten probeerden we nog iets te forceren door er voorin een speler bij te zetten, maar het lukte ons niet om te scoren.” Door balverlies aan Eagles-zijde maakte Alphense Boys in de slotfase ook nog een tweede treffer: 2-0.

Onder-17 verzuimt kansen te benutten
In de Eerste Divisie-laag verloor ook Go Ahead Eagles Onder-17 vandaag zijn tweede competitieduel na de winterstop. Op bezoek bij DEM O17 werd het 2-0 voor de Beverwijkers. “Op basis van het spelbeeld een onverdiende nederlaag”, vond O17-trainer Uǧur Yildirim. “We waren beter dan de tegenstander en vergeleken met het duel van vorige week tegen FC Emmen O17 creëerden we veel meer kansen. Maak je één van die kansen, dan loop je uit naar 0-4 en is er niets aan de hand.”


 
Nu was het echter DEM dat in de slotfase toesloeg. “Eén van de spaarzame counters van DEM leidde tot een vrije trap”, zag Yildirim. “De manier waarop die vrije trap werd genomen – laag over de grond en niet al te hard – mag eigenlijk nooit tot een doelpunt leiden. Maar dat doelpunt valt wél, waarna we er ook in de slotminuut niet goed uitzagen bij de tweede tegentreffer. Met alle respect voor onze tegenstander, maar als we tegen een amateurclub als DEM spelen, dan kunnen we onmogelijk tevreden zijn met een nederlaag.”

Gelijkspel voor Onder-15 in oefenduel
Voor Go Ahead Eagles Onder-15 staat volgende week zaterdag pas de eerste officiële wedstrijd van kalenderjaar 2019 op het programma. Op sportpark De Muggert in Wesepe is dan VVOG O15 de tegenstander in het bekertoernooi. Vandaag speelde het team van trainer Tristan Berghuis in een oefenwedstrijd gelijk tegen FC Amsterdam O15: 2-2. In Wesepe kwam Go Ahead Eagles Onder-15 na twintig minuten op een 0-1 achterstand. De gelijkmaker viel echter nog geen minuut later. Direct vanaf de aftrap gaf Frank Kramer een pass op Bruno van den Dungen, die voorgaf op Milan Berenschot: 1-1. Twee minuten later strafte Bruno van den Dungen een foutje in de Amsterdamse defensie af: 2-1. Kort na rust scoorde ook FC Amsterdam O15 voor de tweede keer, waardoor de 2-2 eindstand op het scorebord werd gezet.


 
Doelman houdt Onder-13 lang op de been
Go Ahead Eagles Onder-13 begon de tweede seizoenshelft in de Eerste Divisie-hoog vorige week zaterdag met een 2-0 overwinning op FC Den Bosch O13. Vandaag werd er op bezoek bij Almere City FC O13 een 2-0 nederlaag geleden. “We wilden tegen Almere City de lijn doortrekken van onze wedstrijd tegen FC Den Bosch O13”, gaf O13-trainer Jip Ellenbroek aan. “Dat lukte ook best aardig, maar in Almere City troffen we daarentegen wel een tegenstander die een klasse beter is dan FC Den Bosch. Ze beschikken over een heel goede ploeg met veel aanvallende kwaliteiten en een sterk verdedigend centrum.”


 
Go Ahead Eagles Onder-13 mocht doelman Tim Spijkerman dankbaar zijn dat de opgelopen schade in de eerste helft beperkt bleef tot één tegentreffer. Ellenbroek: “In de tweede helft speelden we met meer druk op de bal. Aanvallend wisten we echter moeilijk iets te creëren. De laatste tien minuten zijn we één-op-één gaan spelen.” Almere City FC bleef gevaarlijk in de tegenstoot en scoorde in de laatste minuut 2-0. “Al hield Tim ons in de fase daarvoor al een aantal keer op de been met goede reddingen in één-tegen-één situaties”, aldus Ellenbroek.

Wedstrijdkarakteristieken

Eerste Divisie-laag:
Alphense Boys Onder-19 – Go Ahead Eagles Onder-19 2-0 (0-0)

Eerste Divisie-laag:
DEM Onder-17 – Go Ahead Eagles Onder-17 2-0 (0-0)

Oefenwedstrijd:
Go Ahead Eagles Onder-15 – FC Amsterdam Onder-15 2-2 (2-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Milan Berenschot, Bruno van den Dungen

Eerste Divisie-hoog:
Almere City FC Onder-13 – Go Ahead Eagles Onder-13 2-0 (1-0)

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.