Geen succes voor GA Eagles tegen Vitesse

Go Ahead Eagles heeft geen punten overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse. De Arnhemmers speelden zich zakelijk naar een 0-2 zege waardoor de Deventenaren de vijfde nederlaag op rij leden.

Al na vijf minuten opende het team van Peter Bosz in de Adelaarshorst de score. De Deventenaren stonden nota bene zelf aan de basis van de snelle voorsprong voor de Arnhemmers. Een slecht genomen corner van Go Ahead Eagles leidde tot een vlijmscherpe counter van Vitesse, die door Zakaria Labyad doeltreffend werd afgerond: 0-1 in de 5de minuut. In de elfde minuut leek de Arnhemse subtopper via hetzelfde recept opnieuw een treffer te maken. Wederom schakelde Vitesse snel om na een matige hoekschop van Go Ahead Eagles, maar deze keer stond doelman Mickey van der Hart een doelpunt van Denys Oliinyk in de weg.

Amper een minuut later was de eerste gevaarlijke inzet van Go Ahead Eagles een feit. Captain Marnix Kolder probeerde het met een halve volley, maar Vitesse-goalie Eloy Room pareerde de Deventer doelpoging. Vijf minuten voor rust probeerde de spits van Go Ahead Eagles het opnieuw met een doelpoging van afstand, maar opnieuw stond Room op zijn post. Tussendoor vielen er schoten te noteren van Labyad en Bertrand Traore (twee keer), maar tot nieuw Arnhems succes leidde het vooralsnog niet. Een inzet van Valeri Qazaishvili werd kort voor rust door Jop van der Linden vlak voor de doellijn onschadelijk gemaakt.

Ook in de tweede helft slaagde Go Ahead Eagles er nauwelijks in om dreigend voor het Arnhemse doel te komen. Aan de andere kant hield Van der Hart zijn ploeg in de wedstrijd door een gevaarlijke inzet van Traore te keren. Bovendien mocht de ploeg van Foeke Booy van geluk spreken dat Labyad een behoorlijke kans voor het Deventer doel langs schoot. In de 65ste minuut vergrootte Vitesse alsnog de voorsprong. Marko Vejinovic nam van afstand het doel onder vuur en de verraderlijke stuit in de bal was Van der Hart te machtig: 0-2.

Go Ahead Eagles ontbeerde het vernuft om het Vitesse nadien echt moeilijk te maken. Invaller Peter van Ooijen was in de 75ste minuut nog het dichtst bij een doelpunt met een geplaatst schot van afstand, maar Room plukte de bal uit de hoek. Doordat invaller Uros Djurdjevic één minuut voor tijd Van der Hart op zijn weg vond, bleef de 0-2 op het scorebord staan. Door de nederlaag zakte Go Ahead Eagles naar de zeventiende plaats op de ranglijst en resteren de Deventer equipe nog zes wedstrijden om alsnog directe handhaving te bewerkstelligen.

Go Ahead Eagles – Vitesse 0-2 (0-1)
5. 0-1 Zakaria Labyad
65. 0-2 Marko Vejinovic

Scheidsrechter: Danny Makkelie
Gele kaart: Mawouna Amevor (Go Ahead Eagles), Zakaria Labyad (Vitesse)

Go Ahead Eagles: Mickey van der Hart; Mawouna Amevor, Bart Vriends, Jop van der Linden, Xandro Schenk; Sjoerd Overgoor, Jeffrey Rijsdijk (66. Peter van Ooijen), Deniz Türüç; Jules Reimerink, Marnix Kolder, Wesley Verhoek (46. Lesly de Sa).

Vitesse: Eloy Room; Kevin Diks, Guram Kashia, Jan-Arie van der Heijden, Rochdi Achenteh (85. Arnold Kruiswijk); Davy Pröpper, Valeri Qazaishvili, Marko Vejinovic; Zakaria Labyad, Bertrand Traore (84. Uros Djurdjevic), Denys Oliinyk (84. Renato Ibarra).