Minister-president Mark Rutte en minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) hebben zojuist bekendgemaakt dat alle sportwedstrijden tot en met 31 maart geschrapt zijn in verband met het coronavirus. Dit betekent dat ook de wedstrijden van Go Ahead Eagles tegen SC Cambuur (thuis) en Roda JC (uit) geen doorgang kunnen vinden. Eerder werd de uitwedstrijd tegen Jong PSV van aanstaande maandag al uitgesteld.

De KNVB laat weten dat de komende dagen in kaart wordt gebracht wanneer de uitgestelde speelrondes kunnen worden ingehaald. Zolang er ruimte in het competitieprogramma is om wedstrijden uit te stellen, houdt de KNVB vast aan het spelen van de wedstrijden met publiek. Pas in het laatste stadium van de competitie, als er echt niet meer geschoven kan worden, dan komt het noodmiddel van spelen zonder publiek in beeld, aldus de voetbalbond.

Onze zorg gaat nu bovenal uit naar de gezondheid van onze supporters. Op de website van het RIVM lees je hoe je kunt voorkomen het coronavirus onder de leden te krijgen.