Gehavend Go Ahead Eagles boekt zege in ijskoud Tilburg

In Tilburg heeft Go Ahead Eagles zaterdagavond tegen Willem II een 0-1 overwinning geboekt. Na een doelpuntloze eerste helft kwam Go Ahead Eagles al snel na rust op voorsprong door een treffer van Boyd Lucassen. Gescoord werd er vervolgens niet meer, waardoor een gehavend Go Ahead Eagles drie belangrijke punten pakte.

In Tilburg moest Go Ahead Eagles het stellen zonder een aantal vaste krachten door verschillende blessures en schorsingen. Het begon ook wat afwachtend aan het duel. De openingsfase in het Koning Willem II Stadion was voornamelijk voor de thuisploeg. Zo moest Warner Hahn al vroeg in de wedstrijd optreden na een schot van Ché Nunnely. In het eerste kwartier schoten de Tilburgers meermaals van afstand, maar tot een doelpunt kwam de thuisclub niet. Na een kleine twintig minuten kwam Willem II het dichtst in de buurt van het openingsdoelpunt. Een verwoestende uithaal van Derrick Köhn schampte de bovenkant van de lat. Na ruim een halfuur kreeg Go Ahead Eagles de eerste grote kans. Uit een ingestudeerde hoekschop werd een kopbal van Jay Idzes van de lijn gehaald. In het restant van de eerste helft beet Go Ahead Eagles steeds meer van zich af. Doelpunten vielen er echter niet. Vrijwel direct na rust werd de ban gebroken in Noord-Brabant. Op aangeven van Martijn Berden schoot Boyd Lucassen de bal met een droge knal achter Willem II-keeper Timon Wellenreuther, waardoor hij zijn eerste doelpunt in de Eredivisie maakte.

Netherlands: Willem Ii Vs Go Ahead Eagles

Na iets minder dan een uur voetballen kreeg Berden de mogelijkheid om de score te verdubbelen. Zijn poging werd echter gekeerd door Wellenreuther. De volgende mogelijkheid viel aan de kant van de Tilburgers: Derrick Köhn probeerde Warner Hahn op grote afstand te verrassen, maar de doelman was net op tijd in de hoek om te redden. Na de kans van Köhn gebeurde er lange tijd niets. Zowel Willem II als Go Ahead Eagles werd niet echt gevaarlijk. Tot een slotoffensief kwam Willem II amper. Alleen invaller Godfried Roemeratoe kreeg nog een mogelijkheid op de gelijkmaker; Hahn kon deze bal daarentegen makkelijk redden.

Mooi moment was er in de extra tijd voor twee spelers van Go Ahead Eagles: Cuco Martina maakte zijn debuut en Frank Ross zijn eerste officiële speelminuten sinds 21 januari. Het was tevens het laatste memorabele moment, want enkele minuten later floot scheidsrechter Laurens Gerrets voor het laatst. De drie punten in een ijskoud Tilburg waren daarmee een feit.

Willem II – Go Ahead Eagles 0-1 (0-0)
47′ Boyd Lucassen 0-1

Scheidsrechter: Laurens Gerrets
Gele kaart: Pol Llonch (Willem II), Zakaria Eddahchouri (Go Ahead Eagles)

Willem II: Timon Wellenreuther; Ulrik Jenssen, Pol Llonch (72’ Ringo Meerveld), Nikos Michelis, Leeroy Owusu; Driess Saddiki (80’ Godfried Roemeratoe), Görkem Saglam; Ché Nunnely (80’ John Yeboah), Derrick Köhn, Mats Köhlert (64’ Max Svensson); Kwasi Wriedt (64’ Argyris Kampetsis).

Go Ahead Eagles: Warner Hahn; Boyd Lucassen, Gerrit Nauber, Justin Bakker, Mats Deijl; Jay Idzes, Luuk Brouwers; Martijn Berden (71’ Zakaria Eddahchouri / 90+2’ Frank Ross), Philippe Rommens (90+2’ Cuco Martina), Ragnar Oratmangoen; Isac Lidberg (77’ Jacob Mulenga).

Fotografie: Erik Pasman