Gehavend Go Ahead Eagles naar 2-3 zege tegen Jong PSV

Vijf kansen tegen, drie kansen voor. En tóch na 50 minuten spelen op 0-3 voorsprong staan tegen Jong PSV. Door twee Brabantse tegentreffers werd het uiteindelijk alsnog 2-3, maar het weerhield Go Ahead Eagles niet om drie punten bij te schrijven op sportpark De Herdgang in Eindhoven.

In de beginfase was Jong PSV dicht bij de openingstreffer. In de zevende minuut stond de paal een Eindhovens doelpunt in de weg na een schot van dichtbij van Jeremy Antonisse. In de daaropvolgende minuten was het doelman Mitchel Michaelis die zich onderscheidde met twee knappe reddingen. De eerste keer toonde Michaelis zich betrouwbaar bij een verraderlijk schot van opnieuw Antonisse. De tweede keer ranselde hij een kopbal van Kristófer Kristinsson uit de hoek van zijn doel. Daarmee was het gevaar in de beginfase van het duel nog niet geweken. Ook Cheick Touré en wederom Antonisse namen het Eagles-doel onder vuur, maar zagen hoe Michaelis ook hun inzetten met succes keerde.

Go Ahead Eagles had aan slechts één kans genoeg om op voorsprong te komen. Een te korte terugspeelbal van Luis Felipe werd gretig opgepikt door Bradly van Hoeven, die alleen voor Jong PSV-doelman Maxime Delanghe koeltjes afmaakte: 0-1 in de 18e minuut. De efficiëntie van Go Ahead Eagles werd na ruim een half uur spelen opnieuw bevestigd. Dit keer was het de met een neusmasker getooide Antoine Rabillard die alleen voor Delanghe doel trof en de voorsprong van Go Ahead Eagles verdubbelde: 0-2.

In de tweede helft had Go Ahead Eagles aan vijf minuten genoeg om ook de derde treffer op het scorebord te zetten. Erkan Eyibil was het eindstation van een fraaie Eagles-aanval en scoorde zijn eerste officiële doelpunt voor Go Ahead Eagles: 0-3. De wedstrijd was 55 minuten oud toen het team van Van Wonderen alsnog een tegentreffer moest incasseren. Met enig fortuin kreeg Kristinsson de bal voor zijn voeten om vervolgens Michaelis kansloos te laten: 1-3.

Halverwege de tweede helft stoomde Nicolas Abdat op aan de linkerkant om een voorzet af te leveren op Zakaria Eddahchouri, die zijn geblokte schot op het dak van het Eindhovense doel zag belanden. Een minuut later waagde Eddahchouri een nieuwe poging, maar ook deze inzet werd geblokt. Het toch al gehavende Go Ahead Eagles moest vervolgens een tegenvaller incasseren toen doelman Mitchel Michaelis in de 81e minuut geblesseerd het veld moest verlaten en vervangen werd door O21-doelman Shawn Veldhuis, die daardoor zijn officiële debuut in het betaald voetbal maakte.

De wedstrijd werd weer spannend toen Mohammed Amin Doudah in de 83e minuut alleen voor Veldhuis verscheen en doeltreffend was: 2-3. In het restant van de wedstrijd – inclusief zeven minuten extra speeltijd, waarin ook Max Leeflang als invaller zijn debuut in het betaald voetbal maakte – hield Go Ahead Eagles stand, waardoor de eerste wedstrijd van 2021 in een zege werd omgezet.