Gelijkmaker hangt in lucht, maar blijft uit: 2-1 nederlaag bij N.E.C.

De gelijkmaker hing in de lucht, maar viel uiteindelijk niet. Go Ahead Eagles leed vanavond een 2-1 nederlaag bij N.E.C. Na een 2-0 achterstand bracht Luuk Brouwers met een kopgoal de spanning terug in de wedstrijd, maar ondanks kansen voor Sam Hendriks en Jacob Mulenga bleef de gelijkmaker uit.

Go Ahead Eagles werd al vroeg in de wedstrijd gewaarschuwd door N.E.C. Spits Rangelo Janga legde in de tweede minuut de bal terug op Jonathan Okita, die zijn schot geblokkeerd zag worden. De buitenspelers van de Nijmeegse formatie waren vervolgens in de beginfase veelvuldig op zoek naar het hoofd van Janga, die in de twaalfde minuut werd gevonden. De Nijmeegse spits kopte na een voorzet van Souffian El Karouani naast, wat even later ook het lot was van de afstandspegel van Jordy Bruijn.

In de 21e minuut moest Go Ahead Eagles alsnog een tegentreffer incasseren. Een afgeslagen hoekschop van Bruijn kwam terecht bij Javier Vet, die vanuit de draai binnenschoot: 1-0. Drie minuten later kreeg het team van Kees van Wonderen eveneens een grote kans om uit een standaardsituatie te scoren. Sam Beukema knikte de bal richting het Nijmeegse doel na een vrije trap, maar de kopbal van de centrale verdediger ging over.

Een gaatje in de Nijmeegse defensie werd in de eerste helft niet meer gevonden, ondanks dat Go Ahead Eagles na de openingstreffer wel het meeste balbezit had. Kort voor rust kreeg N.E.C. nog een aardige mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar het schot van Terell Ondaan werd geblokt.

Scoren deden Nijmegenaren wel kort na rust. Nadat Jay Gorter een vrije trap van Bruijn over de lat had getikt, kwam het tweede tegendoelpunt wederom tot stand uit een hoekschop. Ditmaal was het Janga die de bal in de verre hoek tikte: 2-0.

In een poging om de achterstand ongedaan te maken, pakte Go Ahead Eagles het initiatief. Een schot van Bas Kuipers ging anderhalve meter naast, terwijl Julliani Eersteling en Jacob Mulenga net te kort kwam om een lage voorzet van Sam Hendriks tot doelpunt te promoveren. Nadat zowel Kuipers als Frank Ross beiden doelman Norbert Alblas op hun pad hadden gevonden, werd de aansluitingstreffer in de 67e minuut alsnog op het scorebord gezet door Luuk Brouwers, die de bal uit een corner over de Nijmeegse goalie kopte: 2-1.

Het doelpunt van de middenvelder was voor Go Ahead Eagles het sein om op jacht naar de gelijkmaker een extra tandje bij te schakelen. Die gelijkmaker viel bijna in de 72e minuut toen Sam Hendriks oog in oog met Alblas verscheen. Via de voet van de Nijmeegse keeper ging de bal voorlangs. De doelman van de Gelderlanders was kort voor tijd opnieuw een niet te nemen horde toen hij vier minuten voor tijd ook Mulenga van scoren afhield, waardoor de eerste uitnederlaag van het seizoen door Go Ahead Eagles niet meer af te wenden was.