Gelijkspel tegen Vitesse slotstuk van Intermontage Trainingskamp

Net als twee weken eerder tegen RKC Waalwijk (1-1) is ook de tweede oefenwedstrijd van Go Ahead Eagles in Terwolde in een 1-1 gelijkspel geëindigd. Tegenstander Vitesse kwam in de eerste helft op een 0-1 voorsprong, maar op slag van rust kwam het team van Kees van Wonderen langszij via een doelpunt van Giovarny Sluiter.

De eerste kans van de wedstrijd was voor Go Ahead Eagles. Na een schitterende dieptepass van Justin Bakker stuitte Martijn Berden op Vitesse-doelman Markus Schubert. In de rebound trof ook de kopbal van Jacob Mulenga geen doel. Het was Giovanni van Zwam die Andries Noppert het eerste werk bezorgde. De Eagles-doelman zag de bal recht op zich afkomen en kon zonder moeite klemmen. Bij de daaropvolgende doelpogingen van Oussama Tannane (vrije trap over), Patrick Vroegh (dropkick voorlangs) en Oussama Darfalou (ruim naast) hoefde Noppert niet handelend op te treden.

De lat voorkwam in de 28e minuut een voorsprong van Go Ahead Eagles. Martijn Berden verlengde een prima pass van Boyd Lucassen tot bij Jacob Mulenga, die de bal op de dwarsligger lobde. Ook een goede solo van Tino Dimitrijevic verdiende een beter lot, maar de middenvelder werd gestuit in het strafschopgebied. In de 37e minuut openden de Arnhemmers de score. Een vrije trap werd door Oussama Darfalou binnengekopt: 0-1. Lang hoefde het team van Kees van Wonderen niet tegen de achterstand aan te kijken. Na een prima aanval via Gerrit Nauber en Martijn Berden kwam de bal bij Giovarny Sluiter, die beheerst binnen schoot.

Ook in de tweede helft ontwikkelde zich een aantrekkelijk schouwspel op sportpark De Woldermarck. Andries Noppert bracht redding na een afstandsschot van Vitesse, dat vervolgens via Nikolai Baden Frederiksen opnieuw twee keer dreigend was. Vervolgens was het aan Go Ahead Eagles om gevaar te stichten voor het Arnhemse doel. Martijn Berden probeerde het met een kopbal, Isac Lidberg schoot vanuit de draai. In de 77e minuut was er opnieuw een kans voor de Zweedse spits van Go Ahead Eagles. Hij dook op voor de doelman van Vitesse, die zijn lichaam voor de bal gooide en redding bracht.

Zes minuten later was Quiermo Dumay dicht bij een tweede goal voor Go Ahead Eagles. De middenvelder kon vrij inkoppen, maar via de Arnhemse keeper en de kruising ging de bal er uiteindelijk niet in. Aan de overkant raakte ook Vitesse nog het aluminium, nadat Hilary Gong Chuhwak een voorzet over Andries Noppert heen op de lat zag belanden. Omdat in de slotminuten van het duel ook Dumay en Thomas Buitink geen doel troffen, eindigde een vermakelijke wedstrijd in een 1-1 gelijkspel.

Vanaf aankomende week vervolgt de selectie van Kees van Wonderen de voorbereiding op seizoen 2021/2022 op het trainingsveld naast De Adelaarshorst. Go Ahead Eagles dankt SV Terwolde en Intermontage voor wederom een prima verzorgd trainingskamp!