Nieuws Algemeen

Gemeente publiceert ontwerpbesluit vergunning nieuwe IJsseltribune en B-Side

Het verbouwen van de IJsseltribune en de B-Side. Het is een grote wens van Go Ahead Eagles om als club verder door te kunnen groeien en meer supporters de mogelijkheid te bieden om tweewekelijks een wedstrijd te bezoeken in De Adelaarshorst, die de voorbije drie Eredivisieseizoenen structureel uitverkocht was. Hierbij een korte update van de huidige stand van zaken.

Na een uitvoerig voorbereidingstraject – waarbij Go Ahead Eagles onder andere meermaals met diverse bewonersvertegenwoordigingen van de Brinkgreverweg en Henri Dunantlaan in gesprek is geweest om transparantie te verschaffen en zoveel mogelijk op één lijn te zitten – diende de club eind december een vergunningaanvraag in bij de gemeente Deventer om de IJsseltribune en B-Side te mogen verbouwen. Inmiddels is de gemeente Deventer na een zorgvuldige afweging gekomen tot een ontwerpbesluit naar aanleiding van de vergunningaanvraag.

Het ontwerpbesluit wordt in de loop van vandaag (dinsdag 9 juli) door de gemeente online gepubliceerd. Gedurende zes weken is het mogelijk om zienswijzen in te dienen naar aanleiding van het ontwerpbesluit. Vervolgens zal de gemeente alle zienswijzen beoordelen alvorens tot een besluit voor definitieve vergunningverlening voor het verbouwen van de IJsseltribune en de B-Side over te kunnen gaan.

Terug naar overzicht