Het was de dag van de uitwedstrijden voor de Eagles-jeugd. Iedere jeugdspeler van Go Ahead Eagles stapte vandaag in de auto of bus om met zijn team naar andere oorden af te reizen. Het resulteerde in één uitoverwinning, één uitnederlaag en twee puntendelingen.

Thomas Meurs uitblinker bij winnend O19

In Haarlem heeft Go Ahead Eagles Onder-19 vandaag goede zaken gedaan in de Tweede Divisie A. Op bezoek bij Koninklijke HFC O19 won de oudste Eagles-jeugd met 2-4. Halverwege het duel had de ploeg van Lars Lambooij al een 0-3 voorsprong te pakken in Noord-Holland. Don Gambier, Quiermo Dumay en Thomas Meurs waren voor het rustsignaal allemaal trefzeker namens Go Ahead Eagles Onder-19. “Onze eerste helft was goed. We vonden steeds de vrije man, maakten goede keuzes in de eindfase en daardoor vielen er drie mooie goals”, blikt Lambooij terug op de eerste helft van zijn ploeg.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Na rust moest Go Ahead Eagles O19 twee tegendoelpunten incasseren, waarna Olaf Kok het duel vervolgens definitief in het slot gooide door de 2-4 te scoren. Lambooij: “Vóór de twee doelpunten van Koninklijke HFC kregen wij nog twee mogelijkheden om de 0-4 en 0-5 te maken. Zij scoorden weliswaar twee keer, maar ik heb daarna niet het gevoel gehad dat wij de voorsprong nog weg zouden geven.” Grote uitblinker in Haarlem was Thomas Meurs met één doelpunt en twee assists. “Thomas was niet te stoppen vandaag. De back van Koninklijke HFC had een lastige middag. Complimenten voor Thomas, want hij heeft echt goed gespeeld.”

Het was een belangrijke overwinning voor Lambooij en zijn mannen met het oog op de ranglijst. Door de 2-4 overwinning staat O19 nu boven de leeftijdsgenoten van Koninklijke HFC. “Daarom ben ik ook blij met deze zege”, zegt Lambooij. “We komen nu weer wat meer in de buurt van de ploegen die hoog geklasseerd staan. We willen zo hoog mogelijk eindigen, want dat heeft ook invloed op het Onder-21-elftal van volgend jaar. Er komt een reeks aan met mooie wedstrijden, dus ik ben benieuwd.”

Teleurstelling bij Onder-17

Net als Go Ahead Eagles Onder-19 speelde ook Go Ahead Eagles Onder-17 vandaag een uitwedstrijd in de Tweede Divisie A. De ploeg van Uğur Yildirim ging op bezoek bij Hollandia O17 met 3-2 onderuit. Binnen het kwartier kwam Go Ahead Eagles O17 op een 1-0 achterstand in Hoorn, maar het lukte Bruno van den Dungen vervolgens om twee keer zijn naam op het scorebord te zetten op sportpark Juliana.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Met een 1-2 voorsprong op zak leek Go Ahead Eagles Onder-17 de drie punten mee terug te nemen naar Overijssel, maar in de slotfase moest de ploeg van Yildirim toch nog twee tegendoelpunten incasseren. Daardoor stapte Onder-17 met een 3-2 nederlaag van het veld in Noord-Holland.

Het enige positieve nieuws van de dag kwam voor Go Ahead Eagles Onder-17 uit Friesland, waar SC Cambuur O17 (de nummer twee van de ranglijst) een overtuigende 5-0 overwinning boekte op koploper Zeeburgia O17. Daardoor blijft de achterstand van Go Ahead Eagles Onder-17 ten opzichte van de Amsterdamse lijstaanvoerder nog altijd vier punten.

Gelijkspel voor Onder-15 in ‘generale’

Morgen speelt de eerste selectie van Go Ahead Eagles in De Adelaarshorst tegen De Graafschap. Vooruitlopend op dit duel in de Keuken Kampioen Divisie oefende Go Ahead Eagles Onder-15 in Doetinchem tegen De Graafschap Onder-15. De ‘generale’ op sportpark De Bezelhorst eindigde in een 3-3 gelijkspel. Namens de ploeg van Tristan Berghuis waren Ibrahima Kouyate, Leon Opdam en Mohamed Galif trefzeker.

Brilstand bij Onder-13 na twee afgekeurde goals

Op het korte kunstgras van de leeftijdsgenoten van Roda JC kwam Go Ahead Eagles Onder-13 vandaag niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Ondanks de remise tegen de Limburgers blijft het team van Jip Ellenbroek ongeslagen in de Eerste Divisie-hoog.

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Carlo Bruil)

Volgens de O13-trainer was dit niet de beste wedstrijd van zijn ploeg. “De eerste helft waren we niet scherp genoeg. De linies stonden ver uit elkaar. Ook zakte Roda JC vaak terug op eigen helft en daardoor waren er weinig ruimtes. Normaal gesproken is het onze kwaliteit om de linies bij elkaar te houden en de ruimtes dicht te zetten. Dit zag je de tweede helft weer in ons spel terug. Maar hier ligt voor ons dus wel een leerpunt. We moeten nog zuiniger op de bal zijn.”

Ook op aanvallend gebied zat het Onder-13 niet mee. Ellenbroek: “We braken twee keer mooi door, maar helaas werden beide goals op advies van de grensrechter afgekeurd. Verder was er een aantal gevaarlijke standaardsituaties, maar daar is jammer genoeg ook geen treffer uit voortgekomen. Als we deze wedstrijd hadden gewonnen, hadden we bovenaan in de poule gestaan. Dat maakt de teleurstelling van dit gelijkspel wel erg groot.”

Toch was de sfeer tijdens de lange busreis terug naar Deventer goed. Ellenbroek: “Er waren veel ouders en supporters meegereisd. En je bent ook lang met de jongens onderweg. Voor een trainer is dit één van de leukste dagen. Je merkt dan echt dat het een gezellige en hechte groep is. Dat kenmerkt deze ploeg.”

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Tweede Divisie A:
Koninklijke HFC O19 – Go Ahead Eagles O19 2-4 (0-3)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Quiermo Dumay, Don Gambier, Olaf Kok, Thomas Meurs

Tweede Divisie A:
Hollandia O17 – Go Ahead Eagles O17 3-2 (1-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Bruno van den Dungen (2)

Oefenwedstrijd:
De Graafschap O15 – Go Ahead Eagles O15 3-3 (1-2)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Mohamed Galif, Ibrahima Kouyate, Leon Opdam

Eerste Divisie-hoog:
Roda JC O13 – Go Ahead Eagles O13 0-0 (0-0)

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding op wedstrijddagen verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.


(Foto: Carlo Bruil)