Na zes trainingsweken wordt de voorbereiding op het seizoen 2019/2020 morgen afgesloten met een oefenwedstrijd tegen Konyaspor. Een sterke tegenstander als laatste test voor de competitiestart. Jack de Gier blikt vooruit:

“We kijken terug op een goede voorbereiding met een duidelijke opbouw qua tegenstand”, aldus de hoofdtrainer. “Vorige week troffen we met Al-Shabab echt een sterke opponent, en ook de wedstrijden daarvoor waren uitdagend. De grootste les van het duel met Al-Shabab was dat we de goals te makkelijk tegen kregen. Dat is iets om mee te nemen naar morgen, als we ook een tegenstander van formaat ontmoeten.”

Tekst gaat verder onder foto.

Jack de Gier tijdens de eerste training dit seizoen, inmiddels bijna zes weken geleden. (Foto: Erik Pasman)

Jack de Gier formuleert drie doelen voor de wedstrijd tegen Konyaspor, sinds 2013 vaste bespeler van de Turkse Süper Lig. “Voluit spelen voor een resultaat, nog wedstrijdfitter worden en genieten van de entourage van het stadion. Het veld ligt er top bij en voor de nieuwe jongens is het altijd goed even kennis te maken met De Adelaarshorst als speelstadion.”

Voor een van die nieuwelingen – Wout Droste – komt de wedstrijd van morgen te vroeg, al is een kennismaking met het stadion voor hem natuurlijk niet nodig. De rechtsback kampt met een knieblessure. Aanvoerder Jeroen Veldmate is nog even een twijfelgeval. Naar aanleiding van de training van vanochtend wordt bekeken of hij voldoende hersteld is van zijn achillespeesblessure om mee te spelen.

Tekst gaat verder onder foto.

Maël Corboz wordt op de huid gezeten door de defensie van Al-Shabab. (Foto: Henny Meyerink)

“Ik roep zoveel mogelijk supporters op om samen met ons het seizoen 2019/2020 in De Adelaarshorst in te luiden”, zegt Jack de Gier namens zijn selectie en staf. Seizoenkaarthouders hebben vrij toegang en kunnen op hun eigen plek in het stadion plaatsnemen. Losse kaarten kosten €5 en zijn online te koop en morgen vanaf 13:00 uur aan de stadionkassa’s.

Ben je op vakantie of anderzijds verhinderd? De wedstrijd wordt live uitgezonden op RTV Oost en is ook op de online kanalen van de regionale omroep te bekijken.