Go Ahead Eagles moet het zondag in de IJsselderby tegen PEC Zwolle stellen zonder aanvoerder Marnix Kolder. De aanvoerder ondervindt nog te veel last van een buikspierblessure.

Vrijdag wordt er een mri-scan gemaakt om de ernst van de blessure te zien. Aan de hand daarvan wordt een behandeling vastgesteld. Sjoerd Overgoor sloot vrijdag weer aan bij de selectie, nadat hij woensdag en donderdag te maken had met buikgriep. Hij miste hierdoor het duel met Heracles Almelo. De middenvelder is naar alle waarschijnlijkheid inzetbaar tegen PEC Zwolle.

Foeke Booy wilde zijn opstelling vrijdag nog niet prijsgeven. Eerst zal hij zaterdag de spelersgroep hierover inlichten. “De IJsselderby is natuurlijk één van de grote derby’s op het hoogste niveau”, vertelt de oefenmeester. “Maar we moeten onszelf blijven, ons niet gek laten maken. Een zege zou fantastisch zijn. Niet alleen vanwege de drie punten, maar ook omdat je dan heel dicht bij de twintigpuntenkaap komt.”

Booy heeft vertrouwen in een goed resultaat. “Ons fantastische publiek kan ons door moeilijke momenten heen helpen. Ik heb ook tegen mijn groep gezegd: “Als profvoetballer zijn dit de wedstrijden waarvan je in elke vezel van je lijf moet genieten”.”