Eerste Selectie

Gerrit Nauber: ‘Alleen maar positieve verhalen gehoord over deze club’

Regionalliga, 3.Bundesliga, 2. Bundesliga, Eredivisie. Van het vierde, derde en tweede niveau van Duitsland naar het hoogste niveau in Nederland. Het is de weg die wordt bewandeld door Gerrit Nauber (29), die bij Go Ahead Eagles een contract voor één seizoen heeft getekend.

Vandaag sluit de Duitse centrale verdediger op het trainingsveld in Terwolde aan bij de selectie van trainer Kees van Wonderen, nadat hij de afgelopen tien jaar in zijn vaderland voor Bayer Leverkusen, Sportfreunde Lotte, MSV Duisburg en SV Sandhausen speelde. “In Leverkusen groeide ik uit van jeugdspeler naar profvoetballer”, kijkt Nauber terug op zijn beginjaren als voetballer. “In het tweede team van Leverkusen deed ik mijn eerste ervaring op met het seniorenvoetbal. Vervolgens ging ik in 2012 naar Sportfreunde Lotte, dat in de Regionalliga West uitkwam. Hoogtepunt daar was de promotie naar de 3.Bundesliga in 2016 en de wedstrijden om de DFB Pokal die ik er heb gespeeld. Daarna volgden in 2017 mijn eerste stappen in de 2.Bundesliga bij MSV Duisburg. Een mooie club om voor te spelen, mede vanwege de fans, en ik kijk dan ook met veel plezier terug op die tijd. De laatste twee seizoenen heb ik voor SV Sandhausen gespeeld, waar we erin zijn geslaagd om ons te handhaven in de 2.Bundesliga.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

In zijn jeugdjaren smaakte Nauber het genoegen om het shirt van de nationale jeugdteams van Duitsland om zijn schouders te dragen. De centrale verdediger speelde meer dan twintig jeugdinterlands voor Duitsland Onder-15, Onder-16, Onder-17 en Onder-18. “Als kleine jongen was ik heel trots toen ik de kans kreeg om voor mijn eigen land uit te komen. Ik heb mogen spelen op zowel een Europees Kampioenschap als op een Wereldkampioenschap. Met Duitsland Onder-17 wonnen we in eigen land zelfs het EK. Hoewel het inmiddels al lang geleden is, kijk ik nog altijd met veel plezier terug op die tijd.”

Tekst gaat verder onder foto.

Gerrit Nauber als speler van MSV Duisburg in actie tegen VfL Bochum. (Foto: Erik Pasman)

Na tien jaar Regionalliga, 3.Bundesliga en 2.Bundesliga achtte Gerrit Nauber de tijd rijp om zijn voetbalhorizon te verleggen. “Ik wilde graag eens in een ander land op het hoogste niveau spelen en een andere competitie leren kennen. De gesprekken met de clubleiding van Go Ahead Eagles hebben me ervan overtuigd om de stap te wagen en voor deze club te kiezen. Daarnaast heb ik onder meer gesproken met Maël Corboz. Hij vertelde alleen maar positieve verhalen over Go Ahead Eagles. Vooral over de fans, die voor de spelers in het veld een extra stimulans zijn. Sinds ik gisteren voor het eerst De Adelaarshorst binnenliep, verheug ik me er nóg meer op om de sfeer die de supporters weten te creëren ook zelf te mogen ervaren.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Want als er iets is wat Nauber afgelopen seizoen absoluut níét is bevallen, dan is het wel het spelen zonder fans. “De afwezigheid van toeschouwers in de stadions was echt een enorm gemis”, baalt Nauber nog altijd met terugwerkende kracht. “Als voetballer wil je wedstrijden natuurlijk in een totaal andere entourage beleven, zeker in de 2.Bundesliga. Bij thuiswedstrijden van SV Sandhausen zitten normaal gesproken niet ontzettend veel supporters op de tribune, maar op het tweede niveau van Duitsland zijn natuurlijk wel een aantal grotere, bekendere clubs actief. Als ik dan bijvoorbeeld terugdenk aan de uitwedstrijd tegen Hamburger SV zonder toeschouwers… Heel jammer dat het stadion toen leeg was. Gelukkig mogen de supporters aankomend seizoen weer in het stadion aanwezig zijn. Echt een moment om naar uit te kijken.”

Tekst gaat verder onder foto.

(Foto: Erik Pasman)

Als centrale verdediger voegt Gerrit Nauber de nodige duel- en kopkracht toe aan de defensie van Go Ahead Eagles. “Maar ook aan de bal voel ik me comfortabel. Ik denk dat die mix van duelkracht en voetballende kwaliteiten goed passen in Nederland. Bij Go Ahead Eagles wil ik me van mijn beste kant laten zien. We hebben spannende wedstrijden voor de boeg, maar ik geloof dat we in staat moeten zijn om met het team ons primaire doel te behalen: handhaving in de Eredivisie. Ik wil zo snel mogelijk op het trainingsveld in Terwolde staan om mijn nieuwe teamgenoten te leren kennen.”

Technisch manager Paul Bosvelt: “We zijn erg blij dat Gerrit voor Go Ahead Eagles heeft gekozen. Hij is een verdedigend sterke speler die ook van achteruit wil voetballen. Met zijn ervaring en uitstraling kan hij een belangrijke rol vervullen in onze spelersgroep.”

(Foto: Erik Pasman)

Terug naar overzicht