Eerste Selectie

Gerrit Nauber: ‘Kijk uit naar nóg een Eredivisieseizoen bij Go Ahead Eagles’

Gerrit Nauber is ook volgend seizoen in het rood en geel van Go Ahead Eagles te bewonderen. De club en de Duitse verdediger zijn het met elkaar eens geworden over een nieuwe verbintenis die loopt tot de zomer van 2023.

“Ik heb intern altijd gezegd dat ik graag langer bij Go Ahead Eagles zou willen blijven”, zegt Gerrit Nauber. “We zijn dan ook al enige tijd – zeg maar gerust maanden – met elkaar in gesprek. Nu we ons definitief veilig hebben gespeeld in de Eredivisie, was het moment gekomen om het verlengen van mijn verbintenis definitief te concretiseren. De belangrijkste reden waarom ik bij Go Ahead Eagles wil blijven? Ik kijk terug op een fantastisch jaar in Deventer. De supporters van de club zijn geweldig en het is een genot om in de Eredivisie te voetballen. Daarnaast geniet ook mijn gezin van ons verblijf in Nederland, dus de keuze was voor mij niet moeilijk. Ik kijk er naar uit om ook volgend seizoen met Go Ahead Eagles op het hoogste Nederlandse voetbalniveau te spelen.”

Volgens de centrale verdediger is een goede teamspirit de basis geweest voor de succesvolle rentree in de Eredivisie. “We hebben als team hard gewerkt om uiteindelijk handhaving te realiseren. Na elke wedstrijd gingen we met elkaar in gesprek om zowel de positieve aspecten van ons spel als onze ontwikkelpunten grondig te analyseren. We zijn allemaal enorm gemotiveerd om steeds beter en beter te worden. Dit seizoen hebben we niet echt een serieus mindere periode gekend en niet hoeven te worstelen. Daardoor hebben we ook nooit echt onder grote druk gestaan, al hebben we dat ook op basis van onze eigen kwaliteiten zelf afgedwongen. De laatste drie duels zullen we alles geven om te zien of dit seizoen ons wellicht nog méér kan brengen.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Pec Zwolle

Volgens Paul Bosvelt past de contractverlenging van Gerrit Nauber in de onderhandelingsfase waarin Go Ahead Eagles zich momenteel bevindt. “Formeel hebben we alle aflopende spelerscontracten vóór 1 april opgezegd, mede omdat we er op dat moment nog niet zeker van waren of we ook aankomend seizoen in de Eredivisie zouden spelen”, zegt de technisch manager. “Het spelersbudget in de Eredivisie ligt nu eenmaal hoger dan in de Keuken Kampioen Divisie. Neemt niet weg dat we tot op de dag van vandaag in gesprek zijn gebleven met de spelers van wie de verbintenissen aflopen. In dat licht moet ook de contractverlenging van Gerrit Nauber – met wie we al een behoorlijk lange tijd doorlopend in gesprek waren – worden gezien. Met zijn ervaring en rust is hij dit seizoen van grote waarde geweest voor ons team. Als je als team succesvol bent, ontstaat er altijd interesse in spelers. Dat we er desondanks in geslaagd zijn om Gerrit voor nog een jaar aan de club te binden, stemt ons dan ook tot grote tevredenheid.”

Netherlands: Go Ahead Eagles Vs Cambuur Leeuwarden
Terug naar overzicht