edwinlugt

edwinlugtDag Edwin Lugt, hoorden wij het nou goed dat de extra rij op de IJsseltribune inmiddels is opgeleverd?

 

“Klopt. We hebben rij 5A toegevoegd, waardoor er 200 extra plaatsen zijn gerealiseerd. Naar aanleiding van de wedstrijd tegen Feyenoord wordt bekeken of we nog verdere maatregelen moeten nemen. Niet dat we denken dat het een probleem is, maar we willen voor de zekerheid wel evalueren of het zicht overal nog goed is. En voor de mensen op de eerste rij goed nieuws: die blijven op de eerste rij.”

En de tribune aan de Brinkgreverweg, hoe staat het daar mee?
“Positief is dat we inmiddels bericht hebben ontvangen van de KNVB. Het verzoek is er, vanuit Zeist, om nog één keer met alle belanghebbenden (KNVB, gemeente, club, politie, brandweer) alle scenario’s door te lopen. Wat overigens ook leuk nieuws is: na een heel grondige analyse van het hele stadion is de club gebleken dat er nog wat losse plekken vrij waren. Zo hebben we toch nog de mogelijkheid een aantal mensen blij te kunnen maken met een seizoenkaart. Het gaat dan om de IJsseltribune en de B-Side.”

We begrepen dat er vanuit historisch perspectief ook nieuws was?
“Ja, op donderdag 7 november zal een nieuw ANWB-bord worden onthuld op de plek van het voormalige woonhuis van de familie Hollander. Twee van de zonen, Karel en Han, hebben een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting van Go Ahead. Han heeft de naam bedacht en Karel de kleuren.”
Over andere, meer recente iconen… hoe is je reactie op het plan dat John Oude Wesselink en Henk ten Cate de mogelijkheid van een terugkeer van de jeugdopleiding gaan verkennen?
“Nu ja, je zegt het goed, we kunnen natuurlijk nog geen enkele garantie geven dat het daadwerkelijk lukt, maar ik ben er wel van overtuigd dat met deze twee clubiconen de kans het grootst is dat het wél wordt gerealiseerd. Ik ben er ongelooflijk trots op en blij mee dat ze het willen doen. Henk en John zijn niet zomaar twee namen, die hebben een schat aan ervaring.”

Nog een icoon…. Michel Boerebach. Hoe gaat het met hem?
“Vanuit de club hebben we veel contact met hem en we zijn er van overtuigd dat Michel erin slaagt sterk terug te komen.”

Binnenkort het Eagles Gala, waarvoor de verkoop als een trein loopt, maar nu eerst: Feyenoord. Geweldig toch?
“Daar kijken we met ons allen enorm naar uit. We hadden de Adelaarshorst wel twee keer kunnen uitverkopen. Ook wat betreft business-seats overigens. Zoveel belangstelling, zoveel enthousiasme. Het wordt de eerste echte topwedstrijd in eigen huis na terugkeer in de eredivisie. We gaan voor een geweldige wedstrijd in een sportieve ambiance, met een hopelijk gunstig resultaat.”