Dat was hem dan, de wedstrijd die al heel lang was uitverkocht. Thuis tegen Ajax. En meteen met de grootste staantribune van Nederland als roodgeel decor. Hoe heb je hem beleefd?

“Ja, ik vond het een prachtig gezicht, al die roodgele sjaals in de negentiende minuut. Een erg leuk initiatief van trommelaar Melvin Klomp. Een roodgele wand. Het is hartstikke goed gegaan, een geslaagde middag, op het resultaat na. We hebben een team gezien dat vol passie, inzet en vechtlust voor iedere meter heeft geknokt. Vriend en vijand waren het erover eens dat het ons een puntje had moeten opleveren. Zeker als je dan ziet dat concurrenten wel punten pakken, is het zuur dat het toch 0-1 wordt. Maar de vechtlust, in combinatie met onze voetbalcapaciteiten, geeft ons wel vertrouwen dat ook wij gewoon weer de punten gaan pakken.”

Daarvoor zijn jullie ook druk in de weer op de transfermarkt?

“Nou, we hebben volledig vertrouwen in de groep zoals die er nu staat. Maar door het vertrek van Joeri Schroyen moest er een verdediger aan de linkerkant bij. Hopelijk hebben we daar later deze dag nieuws over te melden. En wat betreft de voorhoede: het is van belang dat als er iemand bijkomt, het een speler is die er direct staat. Die spelers zijn moeilijk te vinden. We kijken naar diverse mogelijkheden, maar kunnen geen enkele garantie geven.”

Ondertussen weten we na het interview met John Oude Wesselink van zaterdag in de Stentor dat de voorbereidingen voor de jeugdopleiding volle bak gaan. Hoe gaat dat verder?

“De werkgroep (bestaande uit Henk ten Cate, John Oude Wesselink, Remco Muiderman, Hans Vorderman en Kenneth Zandvliet) realiseert zich dat het redelijk stil is gebleven de laatste maanden, maar dat was ook precies de bedoeling. Achter de schermen is keihard gewerkt en zijn er enorme vorderingen gemaakt. Zorgvuldig gedaan, daarom ook: niets naar buiten tot het geplande tijdstip van afgelopen zaterdag. Gisteren is er een nieuwsbrief naar de amateurclubs gegaan waarin alles staat over de keuze voor de accommodatie (SV Twello), de instuifdagen, de scouting, de manier van trainen, de projectgroep. De instuifdagen zijn al in de voorjaarsvakantie. En ook commercieel zijn er inmiddels grote stappen genomen, wat betreft de jeugdopleiding. Kortom: heel erg blij mee.”