De jeugdspelers van Go Ahead Eagles werden gisteravond, zo tegen het einde van het jaar, nog even flink in het zonnetje gezet. De Supportersvereniging ontving alle jeugdteams van de Voetbalopleiding, inclusief begeleiding. Daarnaast was er ook kantoorpersoneel van de club aanwezig en was een aantal oud-jeugdspelers van de partij.

Het openingswoord was voor Hans Vorderman (hoofd Voetbalopleiding algemene zaken). Hij richtte zich onder meer tot Monique Olthof en Carla Whittie, die voor veel mensen ‘onzichtbaar’ zijn, maar achter de schermen wekelijks heel veel werk verrichten voor de jeugdteams van de Voetbalopleiding. Vervolgens nam voorzitter Hans de Vroome de microfoon over. Hij gaf aan dat Go Ahead Eagles trots is op de Voetbalopleiding en de begeleiding. Daarnaast nam hij de tijd om alle ouders te bedanken, aangezien zij elke week vier of vijf keer klaar staan om hun zoon de sport te laten beoefenen die hij graag uitvoert.


 
Tot slot kwam Thea Norder aan het woord. De voorzitter van de Supportersvereniging van Go Ahead Eagles liep alle teams langs en gaf aan dat een aantal ‘verslaggevers’ vanuit de Supportersvereniging de jeugdteams met veel enthousiasme volgt. Nadat iedereen had genoten van een stamppotbuffet, kregen alle spelers en vrijwilligers een kerstcadeau overhandigd.

Aankomende zaterdag staat voor de vier jeugdteams van Go Ahead Eagles de laatste officiële wedstrijd van kalenderjaar 2018 op het programma. Onder-19 en Onder-17 spelen op sportpark De Zandweerd in Deventer een thuiswedstrijd in de Eerste Divisie. Onder-15 gaat bij Tubantia O15 op jacht naar plaatsing voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Onder-13 sluit de eerste competitiehelft van seizoen 2018/2019 af met een uitduel tegen sc Heerenveen O13.


 
Wedstrijdprogramma zaterdag 15 december

Eerste Divisie (15:00 uur, sportpark De Zandweerd, Deventer):
Go Ahead Eagles Onder-19 – Roda JC Onder-19

Eerste Divisie (12:45 uur, sportpark De Zandweerd, Deventer):
Go Ahead Eagles Onder-17 – NAC Breda Onder-17

Bekerwedstrijd (13:00 uur, sportpark De Bijenkorf, Hengelo):
Tubantia Onder-15 – Go Ahead Eagles Onder-15

Eredivisie laag (11:00 uur, sportpark Skoatterwâld, Heerenveen):
sc Heerenveen Onder-13 – Go Ahead Eagles Onder-13