Als de wedstrijd tussen de beloften van Go Ahead Eagles en Willem II een voorbode is voor wat de eerste elftallen vrijdag tegen elkaar laten zien, dan wordt het vuurwerk in de Adelaarshorst. De Deventenaren versloegen de Tilburgers maandag met 6-5 op sportcomplex Borgele. Met glansrollen voor Mohamed Hamdaoui en met name Sam Hendriks.

Een high five hier, een ferme handdruk en een schouderklop daar. Sam Hendriks kon even niet normaal door de catacomben lopen van FC RDC. Dat had hij volledig aan zichzelf te danken door drie keer te scoren tegen Willem II. De ene treffer nog mooier dan de andere. De vrije trap waaruit hij de 4-4 scoorde – loepzuiver binnengeschoten – mocht er wezen, maar dan de 5-4… een formidabel schot vanaf een meter of 25. De bal vloog hoog in de goal. Onhoudbaar voor doelman Nigel Bertrams.

“Volgens mij zat ’ie er aardig in, ja”, was het commentaar van Hendriks op zijn werelddoelpunt. “Of ik nou in het eerste speel of in het tweede: het blijft een voetbalveld en elf tegen elf. Ik doe altijd en overal honderd procent m’n best. Normaal ben ik niet eens zo van de mooie goals, maar nu ineens wel. Dat voelt zeker lekker.”

Go Ahead 2016-2017
Ook Mohamed Hamdaoui deed van zich spreken tegen Willem II (foto’s Erik Pasman).

Straatvoetbal
Mohamed Hamdaoui bracht Go Ahead Eagles op voorsprong na een staaltje straatvoetbal. Even later kon Willem II-er Jari Schuurman een pass onderscheppen en de gelijkmaker scoren. Nog voor rust werd het 1-2, door een hard schot van Andreias-Cristian Calcan tegen de binnenkant van de paal.

Een zware avond leek in aantocht toen diezelfde Calcan vijf minuten na rust opnieuw raak schoot. Hendriks stelde snel orde op zaken door zich vrij te spelen en de bal in de linkerhoek te prikken. Twee minuten later tekende Hamdaoui, na opnieuw vaardig voetenwerk, voor de gelijkmaker. Maar ook Willem II’er Calcan kon er wat van maandagavond. Hij zette de Tilburgers ruim een kwartier voor tijd opnieuw op voorsprong.

Duizelingwekkend
Na Hendriks’ moment van glorie ging Go Ahead Eagles weer aan de leiding. Patrick Maneschijn maakte er 6-4 van, nadat invaller Dennis Hettinga een uittrap van Erik Cummins had doorgekopt. De eretreffer – wederom een hele fraaie – was voor Calcan. In de slotminuut schoot hij de bal hard in de linkerkruising.

Een duizelingwekkend avondje al met al. “Voor de voetballiefhebber best een redelijke pot”, zei Go Ahead Eagles-trainer Marco Koorman met gevoel voor understatement. “Ik heb in elk geval genoten, de ene goal was nog mooier dan de andere. Als trainer, maar vooral als liefhebber kan ik hier alleen maar voor klappen.”
Go Ahead Eagles: Cummins; Wolf, Dirksen, Yildirim (57. Huis in ’t Veld), De Groot; Dekker, Hendriks, Marselia (83. Bruinink); Maneschijn, De Kogel (46. Hettinga), Hamdaoui.

Karakteristiek:
Reservecompetitie, poule B: Go Ahead Eagles 2 – Willem II 2 6-5 (1-2). 12. Mohamed Hamdaoui 1-0, 26. Jari Schuurman 1-1, 33. Andreias-Cristian Calcan 1-2, 50. Calcan 1-3, 56. Sam Hendriks 2-3, 58. Hamdaoui 3-3, 73. Calcan 3-4, 79. Hendriks 4-4, 82. Hendriks 5-4, 84. Patrick Maneschijn 6-4, 90. Calcan 6-5.