Een tennisuitslag was het volgens Teije ten Den en daaraan was niets gelogen. Jong Go Ahead Eagles won in Sittard met 5-4 van de beloften van Fortuna. Spits Ten Den was met drie treffers, waaronder de winnende, de absolute matchwinner.

Ten Den besliste de wedstrijd in de laatste minuut van de reguliere speeltijd. Zijn kopbal na een voorzet van Djeremy Zandvliet werd nog gered, maar in de rebound was de lange midvoor wél succesvol. “Ja, dat maakte wel iets los bij de spelers”, aldus de gevierde man, die afgelopen vrijdag nog debuteerde in het eerste. “Zelf was ik redelijk uitzinnig.”

Dat is niet zo gek. De mannen van trainer Kick Maatman knalden in Sittard uit de startblokken en stonden binnen 24 minuten met 3-0 voor. Zes minuten voor rust kwam Fortuna terug tot 1-3, maar direct na de daaropvolgende aftrap maakte Ten Den er alweer 1-4 van. Ten Den: “Wij dachten: dat is een tikje, we hebben het verschil weer vergroot tot drie doelpunten. Gewoon blijven voetballen en geen gekke dingen doen, spraken we af”.

Makkelijker gezegd dan gedaan, bleek al snel, want in de tweede helft stond er binnen de kortste keren 3-4 op het scorebord. Beide treffers gingen vooraf door persoonlijke fouten. “Dat mag nooit gebeuren”, zegt trainer Kick Maatman. “Door opnieuw een persoonlijke fout werd het ook nog 4-4. Maar we wisten toch onze rug te rechten en maakten de 4-5. Dat is knap.”

Een positief gevoel overheerste daardoor bij de oefenmeester. “De doelstelling van deze wedstrijd was zelf aan het voetballen komen en dat is voor rust behoorlijk gelukt. Zowel met als zonder bal waren we sterk. De enige smet is dat we vier doelpunten weggeven. Maar als je er zelf vijf maakt, brengt je dat geen schade toe.”

De beloften doen uitstekende zaken en mogen hun tweede zege bijschrijven. Ze klimmen daardoor naar de vierde plaats in een poule met Vitesse, AZ, Heracles, FC Utrecht en Fortuna Sittard. De achterstand op Heracles, waar vorige week met 1-0 van werd gewonnen, bedraagt slechts een punt. Ten Den: “Dit biedt perspectief, we moeten op deze weg doorgaan. Maar vier goals weggeven mag natuurlijk nooit meer gebeuren. Des te knapper is het dat we ons toch nog naar de overwinning vechten.”

Lars Lambooij en Mawouna Amevor keerden tegen Fortuna succesvol terug na blessureleed. Amevor speelde een halve wedstrijd, Lambooij deed de volle negentig minuten mee. Beiden bleven fit.

Doelpunten Jong Go Ahead Eagles: Teije ten Den (3), Djeremy Zandvliet, Lars Lambooij.