Het kampioenschap van de Tweede Divisie D kan Go Ahead Eagles Onder-15 nauwelijks meer ontgaan. Het team van O15-trainer Tristan Berghuis won vandaag met 4-0 van FC Emmen O15 en heeft als koploper, met nog één wedstrijd te spelen, een voorsprong van drie punten én een beter doelsaldo (+122 tegenover +104) ten opzichte van naaste concurrent FC Groningen O15. Onder-19 sleepte vandaag, ondanks een wolkbreuk boven Zuid-Limburg, een punt uit het vuur tegen Roda JC O19: 2-2. Onder-17 en Onder-13 verloren van respectievelijk Alphense Boys O17 (6-0) en Roda JC O13 (3-2).  

Karakter Onder-19 komt bovendrijven na wolkbreuk
Go Ahead Eagles Onder-19 pakte in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade een punt tegen Roda JC O19 in de Eerste Divisie-laag. “De eerste helft was echter heel slecht van onze kant”, vond O19-trainer Jan Kromkamp. “We maakten veel verkeerde keuzes en Roda was de betere ploeg met de betere kansen. Bovendien was het veld net gesproeid, met als gevolg dat bij ons elke verkeerde pass ook nog eens gelijk uit rolde.” Goed keeperswerk van Daan Broere voorkwam een achterstand voor Onder-19. Sterker nog, door een doelpunt van Olaf Kok kwam de ploeg van Kromkamp zelfs op een 0-1 voorsprong in Zuid-Limburg.

Tekst gaat verder onder foto.


 
Door twee treffers in het eerste kwartier na rust repareerden de Limburgers de opgelopen achterstand al vlot in de tweede helft: 2-1. “Vervolgens begon het te gieten en onweren boven het stadion”, wist Kromkamp. “Wij gingen opportunistischer spelen en kregen in het laatste half uur de beste kansen. We maakten de gelijkmaker en hadden ook nog zomaar met 2-3 kunnen winnen. Het was in ieder geval goed om te zien dat onze spelers de juiste spirit toonden en zich terug in de wedstrijd knokten.”

Kansloze nederlaag voor Onder-17
Go Ahead Eagles Onder-17 liet zich vandaag in de Eerste Divisie-laag van zijn slechtste kant zien en leed een kansloze 6-0 nederlaag bij Alphense Boys O17. Vooral de manier waarop zijn team onderuit ging, beviel O17-trainer Uǧur Yildirim allerminst. “Verliezen van een kwalitatief betere tegenstander mag, maar de manier waarop onze spelers vandaag voor de dag kwamen, is echt onacceptabel. Er was totaal geen beleving, totaal geen inzet. En dat is toch wel het minste wat je van spelers mag verwachten als je in een strijd bent verwikkeld om de nacompetitie te ontlopen.”

Tekst gaat verder onder foto.


 
Na veertig minuten spelen stond er een 3-0 tussenstand in het voordeel van Alphense Boys O17 op het scorebord. Yildirim: “In de rust heb ik aangegeven dat de instelling waarmee wij op het veld stonden, echt niet normaal is. Maar de tweede helft was van onze kant even karakterloos als de eerste helft. Het is niet te bevatten dat dit team een week eerder tegen Almere City FC nog alles leek te geven, maar dat daar vandaag he-le-maal niets van over was. Echt onbegrijpelijk.”

Titel bijna binnen voor Onder-15  
Door een 4-0 overwinning op FC Emmen O15 verschafte Go Ahead Eagles O15 zich vandaag een riante uitgangspositie voor het binnenhalen van de titel in de Tweede Divisie D. “We hebben vandaag inderdaad een heel grote stap gezet, maar moeten het volgende week natuurlijk nog wel even doen”, zei O15-trainer Tristan Berghuis, die komende zaterdag met zijn team op bezoek gaat bij hekkensluiter Be Quick ’28 O15. “Het krachtsverschil met FC Emmen was al in de eerste helft zichtbaar. We waren de betere ploeg en veelvuldig op hun helft te vinden. In de laatste 30 meter richting het doel van FC Emmen waren we alleen niet creatief en doelgericht genoeg.”

Tekst gaat verder onder foto.


(Foto: Henny Meyerink)

Die creativiteit en doelgerichtheid had Go Ahead Eagles Onder-15 wel in de tweede helft, waarin vier keer werd gescoord. “Stuk voor stuk mooie doelpunten, maar vooral de 2-0 was echt een prachtige goal”, vond Berghuis. “Bij die treffer veroverden we de bal rond ons eigen strafschopgebied. Vervolgens verplaatsten we het spel via drie schijven naar de linkerkant, waar Bruno van den Dungen zijn directe tegenstander voorbij ging en een voorzet gaf. Milan Berenschot vloog bijna naar de eerste paal om de bal met zijn wreef in de kruising te schieten.” Ook de vierde goal mocht er zijn. Na een fraaie voorzet van de mee naar voren gekomen rechtsback Finn Steinvoort kopte Bruno van den Dungen de 4-0 eindstand binnen.

Nipte nederlaag Onder-13 in Limburg
Go Ahead Eagles Onder-13 leed vandaag in Kerkrade een 3-2 nederlaag tegen Roda JC O13. Toch keek O13-trainer Jip Ellenbroek terug op een goede wedstrijd van zijn team in de Eerste Divisie-hoog. “Met uitzondering van de eerste tien minuten, waarin we op een 2-0 achterstand kwamen.” Vervolgens kwamen de Limburgers op 3-0 uit een vrije trap, waarna Onder-13 snel iets terugdeed. Na een goede steekbal van Mikai Özcan schoot Tim Adam op de keeper en reageerde Bram Halfman attent door in de rebound te scoren: 3-1.

Tekst gaat verder onder video.

Onderweg naar Zuid-Limburg wenste Go Ahead Eagles Onder-13 de spelers van Go Ahead Eagles Onder-15 vanuit de bus alle succes toe in hun jacht op het kampioenschap van de Tweede Divisie D.

Ellenbroek: “Daarna kregen we grip op de wedstrijd en waren we aan de bal echt goed. We beloonden onszelf alleen niet met kansen en goals. Onze grip werd in de tweede helft alleen maar sterker en uit een corner scoorde Dielan Ghafour de 3-2.”

In een poging om de voorsprong vast te houden, zetten de Limburgers een aantal fysiek sterke spelers achterin en was in het restant van de tweede helft een gelijkwaardig duel te zien. Roda JC O13 kreeg kansen op de 4-2, maar door goed keeperswerk van Thijs Smink bleef Onder-13 uitzicht houden op een gelijkspel. Ondanks dat er nog een paar mogelijkheden waren op de gelijkmaker, viel een derde Deventer treffer niet te noteren, waardoor 3-2 de eindstand was in Kerkrade.

 

Wedstrijdkarakteristieken

Eerste Divisie-laag:
Roda JC Onder-19 – Go Ahead Eagles Onder-19 2-2 (0-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Zakaria Eddahchouri, Olaf Kok

Eerste Divisie-laag:
Alphense Boys Onder-17 – Go Ahead Eagles Onder-17 6-0 (3-0)

Tweede Divisie D:
Go Ahead Eagles Onder-15 – FC Emmen Onder-15 4-0 (0-0)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Milan Berenschot (2), Bruno van den Dungen (2)

Eerste Divisie-hoog:
Roda JC Onder-13 – Go Ahead Eagles Onder-13 3-2 (3-1)
Doelpunten Go Ahead Eagles: Dielan Ghafour, Bram Halfman

Wil jij als redacteur Voetbalopleiding twee keer per maand verslag uitbrengen van de prestaties van de jeugdteams op de clubwebsite van Go Ahead Eagles? Kijk dan hier of jij het schrijftalent bent waarnaar we op zoek zijn.