Go Ahead Eagles Onder-15 heeft zich vanavond door een 0-5 zege op ST: Reünie / GSV ’63 O15 geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. Voor het team van O15-trainer Tristan Berghuis waren Dinand Burgmeijer (drie keer), Jorn Hekkert en Dries Martens trefzeker.

Het was op sportpark De Wildbaan in Borculo druk langs de lijn. Veel mensen waren op het duel tussen ST: Reünie / GSV ’63 O15 en Go Ahead Eagles Onder-15 afgekomen en spandoeken droegen bij aan een echte cupsfeer. “Erg leuk om voor zoveel publiek te spelen”, vond Berghuis, die met een 0-1 ruststand de kleedkamer opzocht met zijn team.

“De eerste helft was zeker niet slecht, maar konden we wel beter. In de rust hebben we aangegeven dat we veel vaker met lopende spelers in de diepte de tegenstander uit elkaar moesten spelen. Daarin zijn we in de tweede helft geslaagd. We waren langer aan de bal, hielden daardoor controle en het tempo ging omhoog. We hebben de wedstrijd volwassen, bijna zakelijk eigenlijk, uitgespeeld.”

Tekst gaat verder onder de foto.


 
De strijd om de beker begon voor Go Ahead Eagles Onder-15 in de eerste seizoenshelft met wedstrijden tegen Schalkhaar O15-2, SC Overwetering O15, HHC Hardenberg O15 en Tubantia O15. Na de winterstop was Go Ahead Eagles Onder-15 in de achtste finale te sterk voor VVOG O15 en vanavond werd dus ST: Reünie / GSV ’63 O15 uitgeschakeld.

De komende maanden strijdt Go Ahead Eagles Onder-15 nog op twee fronten mee. Naast het bereiken van de halve finale van het bekertoernooi is het team van Berghuis als koploper van de Tweede Divisie D in een hevige titelstrijd verwikkeld met FC Groningen O15 en FC Emmen O15. “Er staan ons nog hele mooie wedstrijden te wachten. Een geweldige uitdaging voor onze spelers”, aldus Berghuis.