Go Ahead Eagles Onder-17 daalt af naar Tweede Divisie

Go Ahead Eagles Onder-17 is er niet in geslaagd om zich te handhaven in de Eerste Divisie. Op sportpark De Muggert in Wesepe verloor het team van O17-trainer Uǧur Yildirim vandaag met 2-4 van Quick O17, waardoor degradatie naar de Tweede Divisie een feit is.

De gedwongen afdaling naar de Tweede Divisie tekende zich al vroeg in de wedstrijd af. Quick O17, dat in de reguliere competitie op een derde plaats was geëindigd in de Tweede Divisie A, scoorde al binnen tien minuten de openingstreffer en verdubbelde die voorsprong na een half uur spelen: 0-2.

Twee minuten nas rust werd ook de derde Haagse treffer op het scorebord gezet: 0-3. Even leek Go Ahead Eagles via een inhaalrace alsnog aan degradatie te ontsnappen toen invaller Beau de Bone in de 60e en 70e minuut met twee doelpunten de marge terugbracht tot één treffer: 2-3. Door een doelpunt in de blessuretijd van het duel trok Quick O17 definitief aan het langste eind: 2-4.

Yildirim: “We hebben hard gewerkt en er alles aan gedaan om de volgende ronde van de nacompetitie te halen. De nederlaag was terecht, we waren vandaag niet goed genoeg, simpel zat. De uitslag liegt er niet om en had zelfs hoger uit kunnen vallen. Er zit niets anders op dan volgend jaar met een nieuwe lichting aan een nieuw team te bouwen in de Tweede Divisie.”